Montblanc 1858 Iced Sea Minya Konka Limited Edition

Monblanc proširuje kolekciju ronilačkih satova dodatkom modela 1858 Iced Sea Automatic Date inspirisanim najvišom planinom u knieskoj provincii Sečuan.

Novi model Minya Konka dolazi sa crnom, jednosmernom keramičkom koronom na kojoj je sekcija od prvih 15 minuta obojena u kontrastnu tamno-sivu boju, kao i sa 3D kolor slikom zalaska sunca iza planine Minya Konka u nijansama boje sata. Ova slika je napravljena uz pomoć posebne tehnike graviranja koja se može videti na Montblanc satovima. Gravura počinje laserskim strukturisanjem metala kako bi se napravila reljefna 3D slika koja nudi dubinu i realizam zahvaljujući nizu matiranih i sjajnih elemenata koji kreiraju poseban kontrast boja.

U ovoj novoj ograničenoj seriji od 285 primeraka – što je broj koji predstavlja deseti deo visine glečera na planini Minya Konka koji se nalazi na visini od 2.850 metara – svaki sat dolazi sa zamenjivom i prilagodljivom narukvicom od nerđajućeg čelika i crnom gumenom narukvicom sa crvenim ivicama. Nerđajući čelik i guma su izabrani zbog izdržljivosti u vodenom okruženju.

Poput drugih modela iz Montblanc 1858 Iced Sea linije, ovaj sat iz ograničene serije je ronilački instrument, usaglašen sa ISO 6425 standardom za ronilačke satove. Svi satovi su takođe prošli testiranje u Montblanc laboratoriji kako bi se obezbedilo da budu otporni na mehaničke udare, magnetna polja, temperaturu i prodor vode (otprilike do 30 bara) i da su im kopče ojačane za maksimalnu sigurnost.

Ovaj sat takođe mora da bude vidljiv u svim uslovima. Zato je Montblanc na kazaljkama, markerima i tački na keramičkoj koroni iznad 12 sati koristio beli Super-LumiNova premaz koji sija plavom nijansom u uslovima slabog osvetljenja, držeći se glečerske tematike.

Sat dolazi sa kućištem od nerđajućeg čelika prečnika 41 mm i automatskim mehanizmom koji pokazuje sate, minute i sekunde, kao i datum na tri sata.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde