Breitling predstavlja verni retro rimejk svog kopilotskog sata

AVI Ref. 765 Re-Edition dolazi u verzijama od čelika, zlata ili platine.

Za mnoge švajcarske proizvođače satova prošlost je više od prologa – ona predstavlja celu priču.

Pogledajte novi model AVI Ref. 765 Re-Edition kompanije Breitling koji predstavlja vernu reprodukciju čuvenog Breitling pilotskog sata iz 1953. godine (AVI je skraćenica za reč „avijacija“) poznatog kao „Co-Pilot“.

Poznat po svojoj čitkosti i relativno uređenoj estetici, ovaj sat je prvobitno dizajniran da podseća na satove u avionskim kokpitima tog doba.

Ovo nije prvi put da je generalni direktor Breitlinga Džordž Kern (Georges Kern) kopao po arhivama ovog brenda kako bi napravio moderan osvrt na neki od istorijskih modela.

Breitling je 2019. godine izbacio popularni model avitimer Ref. 806 1959 Re-Edition i predstavlja omaž najlegendarnijem modelu ovog brenda.

U slučaju modela AVI Ref. 765 Re-Edition istina te tvrdnje ogleda se u detaljima koji verno imitiraju one sa originalnog modela iz 1953. godine.

Tako imate identično čelično kućište prečnika 41,1 mm; koronu koja je pričvršćena sa tri šrafa koja su postavljena na iste pozicije kao i na originalnom Co-Pilot modelu; iste arapske brojeve presvučene Super-Luminova premazom u istoj boji svetlucavog materijala kao na originalnom modelu; tanke kazaljke u obliku šprica koje su identične onima na najranijim primercima i kupolasto staklo od hezalita dizajnirano u istom obliku kao i na modelu iz 1953. godine.

Ovaj savremeni rimejk je ograničen na 1.953 primerka i na svakom je ugravirano „Jedan od 1953“.

Kaiš je crni kožni u vintidž stilu, a mehanizam je Breitling Manufacture Caliber B09 mehanički hronograf na ručno navijanje.

Za razliku originala, model iz 2020. godine je vodootporan do 3 bara (30 metara dubine).

Pored modela od nerđajućeg čelika, Breitling će takođe izbaciti verzije modela AVI 1953 Re-Edition sa kućištem od 18-karatnog crvenog zlata sa crnim brojčanikom i braon kaišem u vintidž stilu u ograničenoj seriji od 253 komada, kao i verziju od platine sa plavim brojčanikom i zlatnim kožnim kaišem takođe u vintidž stilu u ograničenoj seriji od 153 primerka (svaki će imati poklopac kućišta sa ugraviranim „Jedan od 253“ i „Jedan od 153“).

Breitling trenutno prima porudžbine za ovaj model, verzija od čelika ima maloprodajnu cenu od 8.600 dolara, zlatna verzija košta 22.850 dolara, a model od platine košta 39.900 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde