Legenda i apsolutni pobednik u GR Sport verziji

Hilux GR SPORT je dizajniran kako bi privukao pažnju onih kupaca čiji aktivni stil života prevazilazi svakodnevnicu, dajući im idealno vozilo za avanturistička putovanja i sportske aktivnosti.

GR SPORT istovremeno dobija značajna unapređenja koja su već predstavljena na novom Hiluxu, pružajući najbolje iskustvo vožnje do sada.

Vozač TOYOTA GAZOO Racing tima, višestruki šampion sveta u kros-kantri reliju i četvorostruki pobednik “Dakara”, Nasser Al-Attiiah, prokomentarisao je novi Hilux GR SPORT: „Toyota Hilux poznata je po legendarnoj reputaciji čvrstine i pouzdanosti. Ovo važi ne samo za naš trkački automobil, već i za serijske modele, uključujući GR SPORT. Ova nova varijanta, koja je inspirisana našim kultnim “Dakar” trkačkim automobilima, omogućava još viši nivo vozačkog iskustva, kako na putu tako i van njega. Ona zaista predstavlja duh naših trkačkih automobila, donoseći deo ‘Dakara’ kupcima širom sveta”.

Ključna karakteristika unapređenog sistema oslanjanja jeste uvođenje novih monotube amortizera s jednom komorom, kao i opruga, napred i nazad.

Prednje spiralne opruge su ojačane, a, kao i novi amortizeri, obojeni su u crveno kako bi se istakao izuzetan karakter Hiluxa GR SPORT.

Crna prednja maska ima jedinstvenu mrežastu rešetku stilizovanu u obliku slova G, i dobila je istaknutu centralnu horizontalnu lajsnu sa klasično postavljenim imenom TOYOTA, umesto znaka brenda.

Kabina je dobila nova, sportska prednja sedišta u kombinaciji crne kože i sintetičkog antilopa, s crvenim perforacijama i kontrastnim štepovima. Vozač može da koristi komande za manuelni izbor stepena prenosa. Izgled je poboljšan ukrasnim umecima u stilu karbonskih vlakana, zatim ukrasnom crvenom linijom po širini instrument table i plavim osvetljenjem obloge vrata.

Novi Hilux GR SPORT stiže u prodajne salone širom Evrope na leto 2022. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde