Canon predstavlja EOS-1D X Mark III, zato što DSLR fotoaparati još nisu mrtvi

Najbolji sportski fotoaparat kompanije Canon je dodatno poboljšan

Canon je predstavio svoj najnoviji premijum, profesionalni DSLR fotoaparat po imenu EOS-1D Mark III.

Canon Mark III je naslednik modela 1D X Mark II iz 2016. godine i dolazi sa novim senzorom, novim procesorom slike, novim sistemom za autofokus i revidiranim komandama.
Biće dostupan sredinom februara po ceni od 6,500 dolara.

Model 1D je najekskluzivniji profesionalni fotoaparat kompanije Canon, i koristi se na venčanjima, u studijima i u rezervatima prirode.

Ali najbolje se snalazi na sportskim događajima, a unapređene funkcije na modelu Mark III to i odražavaju. Fotoaparat može da pravi slike brzinom od 16 kadrova u sekundi kroz tražilo (Mark II može 14 kadrova po sekundi) ili do 20 kadrova po sekundi u režimu živog prikaza, uparenim sa autofokusom koji prati subjekat.

Novi senzor slike od 20,1 megapiksela je po rezoluciji sličan senzoru na modelu Mark II koji ima 20,2 megapiksela, ali u Canonu kažu da ima novi niskopropusni filter sa puno detalja koji bi trebalo da isporučuje oštrije slike.

Kao i kod drugih Canon fotoaparata, senzor ima ugrađeni Dual Pixel autofokus i ima 3.869 pozicije autofokusa koje možete da odaberete kao i 525 automatskih oblasti pri slikanju u režimu živog prikaza. Mark III ima i autofokus koji opaža oči kada se koristi u režimu živog prikaza.

Fotoaparat pokreće novi Canon Digic X procesor, koji omogućava native opseg ISO osetljivosti od 100-102.400 koji se može proširiti do 50-819.200.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Canon je predstavio svoj najnoviji premijum, profesionalni DSLR fotoaparat po imenu EOS-1D Mark III. Canon Mark III je naslednik modela 1D X Mark II iz 2016. godine i dolazi sa novim senzorom, novim procesorom slike, novim sistemom za autofokus i revidiranim komandama. Biće dostupan sredinom februara po ceni od 6,500 dolara. Model 1D je najekskluzivniji profesionalni fotoaparat kompanije Canon, i koristi se na venčanjima, u studijima i u rezervatima prirode. Ali najbolje se snalazi na sportskim događajima, a unapređene funkcije na modelu Mark III to i odražavaju. Fotoaparat može da pravi slike brzinom od 16 kadrova u sekundi kroz tražilo (Mark II može 14 kadrova po sekundi) ili do 20 kadrova po sekundi u režimu živog prikaza, uparenim sa autofokusom koji prati subjekat. Novi senzor slike od 20,1 megapiksela je po rezoluciji sličan senzoru na modelu Mark II koji ima 20,2 megapiksela, ali u Canonu kažu da ima novi niskopropusni filter sa puno detalja koji bi trebalo da isporučuje oštrije slike. Kao i kod drugih Canon fotoaparata, senzor ima ugrađeni Dual Pixel autofokus i ima 3.869 pozicije autofokusa koje možete da odaberete kao i 525 automatskih oblasti pri slikanju u režimu živog prikaza. Mark III ima i autofokus koji opaža oči kada se koristi u režimu živog prikaza. Fotoaparat pokreće novi Canon Digic X procesor, koji omogućava native opseg ISO osetljivosti od 100-102.400 koji se može proširiti do 50-819.200. Novi autofokus sa 191 tačkom u tražilu koristi svoj Digic 8 procesor i može da prati glavu i lice subjekta. U Canonu kažu da novi procesori na modelu Mark III imaju poboljšanja kod obrade slike 3,1 puta veća nego kod Digic 6+ procesora na modelu Mark II i 380 puta bolji učinak obrade autofokusa. Mark III može da napravi preko 1.000 slika u režimu brzog okidanja kada koristite dva slota za CFexpress kartice. Što se tiče video snimaka, Mark III može interno da snima 5.5K RAW video materijal i nekropovani 4K 60P materijal u C-Logu sa 4:2:2 video kompresijom od 10-bita. Video snimci imaju do 12 tačaka dinamičkog opsega. Druge funkcije uključuju Bluetooth, WiFi i GPS, kao i gigabit eternet port. Telo fotoaparata je obogaćeno osvetljenjem tastera i touch autofokusom. Ali, postojeći korisnici modela 1D bi trebalo bez problema da se klimatizuju na novi model jer je generalni raspored veoma sličan. I dok su fotoaparati bez ogledala privukli skoro svu pažnju koju su imali DSLR fotoaparati i često imaju nižu cenu, sa manjim telima i senzorima veće rezolucije, model 1D X je i dalje omiljeni radni fotoaparat za većinu profesionalaca. Zato i dalje viđate redove ovih fotoaparata pokraj aut linija na sportskim terenima širom sveta. Dizajn modela Mark III možda čini da on izgleda kao drevna relikvija u ovom trenutku, ali to je i dalje ekstremno moćna alatka za profesionalne fotografe.