Canon predstavlja EOS-1D X Mark III, zato što DSLR fotoaparati još nisu mrtvi

Najbolji sportski fotoaparat kompanije Canon je dodatno poboljšan

Canon je predstavio svoj najnoviji premijum, profesionalni DSLR fotoaparat po imenu EOS-1D Mark III.

Canon Mark III je naslednik modela 1D X Mark II iz 2016. godine i dolazi sa novim senzorom, novim procesorom slike, novim sistemom za autofokus i revidiranim komandama.
Biće dostupan sredinom februara po ceni od 6,500 dolara.

Model 1D je najekskluzivniji profesionalni fotoaparat kompanije Canon, i koristi se na venčanjima, u studijima i u rezervatima prirode.

Ali najbolje se snalazi na sportskim događajima, a unapređene funkcije na modelu Mark III to i odražavaju. Fotoaparat može da pravi slike brzinom od 16 kadrova u sekundi kroz tražilo (Mark II može 14 kadrova po sekundi) ili do 20 kadrova po sekundi u režimu živog prikaza, uparenim sa autofokusom koji prati subjekat.

Novi senzor slike od 20,1 megapiksela je po rezoluciji sličan senzoru na modelu Mark II koji ima 20,2 megapiksela, ali u Canonu kažu da ima novi niskopropusni filter sa puno detalja koji bi trebalo da isporučuje oštrije slike.

Kao i kod drugih Canon fotoaparata, senzor ima ugrađeni Dual Pixel autofokus i ima 3.869 pozicije autofokusa koje možete da odaberete kao i 525 automatskih oblasti pri slikanju u režimu živog prikaza. Mark III ima i autofokus koji opaža oči kada se koristi u režimu živog prikaza.

Fotoaparat pokreće novi Canon Digic X procesor, koji omogućava native opseg ISO osetljivosti od 100-102.400 koji se može proširiti do 50-819.200.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde