Budućnost povezanog načina života

Naglašavajući napredak u oblasti veštačke inteligencije, interneta stvari i 5G mreža, uz sledeću generaciju proizvoda i tehnologija, Samsung pokazuje kako korisnici mogu da žive "povezan život"

Veštačka inteligencija (AI ), internet stvari (IoT ) i 5G tehnologija biće elementi vizije kompanije Samsung za „povezan život“. Kompanija je na CES-u predstavila i robotičke platforme koje pokreće AI. Platforme mogu da se koriste da olakšaju svakodnevne aktivnosti, kao što je pomoć sve starijem stanovništvu da se samostalno brine o svom zdravlju.
 
 
IoT, 5G i AI tehnologije za ubrzavanje inteligencije
 
U osnovi Samsungove filozofije povezanog života je inteligencija stvari – IoT, 5G i AI koji rade zajedno, na različitim uređajima. Na CES-u u je kompanija objasnila kako napori u ovim centralnim tehnologijama omogućavaju inovacije u celokupnom portfoliju njenih proizvoda.
Ujedinjavanjem aplikacije SmartThings i uvođenjem servera za čuvanje podataka na internetu za tu aplikaciju, sam SmartThings ekosistem je značajno porastao. Broj registrovanih korisnika SmartThings je porastao za 220%, a instalacija aplikacije je porasla za 61%. Broj partnera koji učestvuju u ovom ekosistemu porastao za 44%. Danas korisnici mogu da uživaju u ovoj aplikaciji na uređajima vrhunskih svetskih proizvođača, kao što su Amazon, Google, Bose, Sylvania i Plume.
 
Samsung je iskoristio svoju lidersku ulogu u oblasti telekomunikacija da učini značajne korake ka isporučivanju 5G povezivanja korisnicima. Samsung je vlasnik najvećeg broja patenata, pri čemu je Evropskom institutu za standarde u telekomunikaciji, registrovao više od 2.500 patenata koji se odnose na 5G. Kompanija je omogućila i komercijalizaciju kućnih i mobilnih 5G mreža kod najvećih provajdera u SAD i kod sva tri provajdera mobilne telefonije u Koreji, dok se u Evropi i Aziji rade dodatni testovi. Samsung je takođe posvećen tome da u ruke svojih korisnika preda moć 5G povezivanja, sa prvim 5G pametnim telefonom koji će se pojaviti u prvoj polovini 2019. godine.
 
Samsung smatra da je AI najkorisnija kada pomaže da se pojednostavi kompleksan svet. Kompanija je osnovala sedam globalnih centara za AI, te usvaja jedinstvenu tehnologiju u svoje proizvode i servise. Takođe, Samsung NEXT i Samsungov Centar za strategiju i inovacije investirali su u više od 20 start-ap kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom.
 
Bixby
 
Kompanija je najavila da će Bixby biti integrisan u QLED i premium televizore, kao i pametne kućne, pa i u mobilne uređaje, AI zvučnike i mnoge druge. Takođe, Bixby se širi i na nove platforme – Digital Cockpit i platformu za robotiku.
Uber, Ticketmaster i drugi koriste Bixby da bi unapredili inteligenciju svojih servisa. Samsung je najavio da se iHeartRadio priključio kao novi partner. 

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde