BICIKL KOJI SE TRANSFORMIŠE U NAMEŠTAJ

Zamislite da možete da idete biciklom do posla i potom kada stignete na odredište, rasklopite ga i od njega sastavite stolicu na kojoj možete da sedite tokom sastanka? Industrijskim dizajnerima nije lako da naprave proizvod koji je maskiran kao potpuno drugačija ideja. Tako je, međutim, u Brazilu rođen Outlaw Bike.

Ovaj bicikl, za čiji dizajn je zadužena kompanija Cardoso Cycles, može se za tren oka rastaviti i ponovo sastastaviti kao stolica i stočić. Cilj je da se privuče pažnja brazilske poreske službe na poresko opterećenje koje utiče na prodaju bicikala u toj zemlji.

Generalno gledano, bicikli su zastupljeniji širom sveta od automobila. Ljudi u nekim zemljama koriste bicikle kako bi poveli računa o zdravlju i održali kondiciju, dok se u drugim zemljama poput Holandije i Nemačke bicikli najčešće koriste kao prevozno sredstvo. Outlaw Bike se međutim pretvara da je nameštaj.

Ovaj projekat omogućava potrošačima da biraju faktor oblika proizvoda koji kupuju; u zavisnosti od poreske kategorije koju odaberu. Poenta je u tome što se drugačije sklapaju. Korišćeni materijali uključuju obrađeno drvo, laminat, aluminijum, čelik i ekološka koža. Upravljač i ram bicikla napravljeni su od drveta dok je sedište presvučeno kožom. Ostali delovi napravljeni su od aluminijuma. Kada se koristi kao stolica, drvo postaje okvir a koža se razvuče i postaje sedalni deo. Metalni delovi konstrukcije formiraju bazu stola a točkovi se pretvore u ploču.

Denis Cardoso, vlasnik kompanije Cardoso Cycles, napominje da je ovo samo prototip. On nije namenjen za prodaju, ali Cardoso ne isključuje mogućnost komercijalizacije kombinacije bicikla i nameštaja negde u budućnosti. Ako se bude prodavao, cena bi mu bila oko 800$.

Postavi odgovor

molimo, unesite komentar!
unesite ime