5. generacija potpuno novog prvog serijskog hibrida!

Novi Plug-in Prius unapređuje Toyotinu sveobuhvatnu tehnologiju, koja takođe uključuje i rešenja za električni pogon na baterije (BEV) i na gorivne ćelije (FCEV), pružajući povećanu efikasnost i svima dostupnu priliku za smanjenje emisije ugljenika.

Snažniji motor pretvarača električne energije i dvolitarski motor obradovaće čula vozača jer pružaju ukupnu snagu od 223 KS (164 kW), čime je omogućeno snažno i trenutno ubrzanje. Istovremeno, poboljšana karoserija je aerodinamički unapređena kako bi se optimizovao protok vazduha i dostigla odlična ekonomičnost u potrošnji goriva, kao i bolje karakteristike upravljanja i stabilnosti.

Prostrana kabina spaja zabavu i uzbuđenje u vožnji, a pretprostavka za to jeste Priusov novi okvir po imenom Island Architecture koji obezbeđuje prostranu unutrašnjost čistih formi. Položaj sedenja je niži, što stvara dodatni sportski osećaj, dok su displeji i kontrolni instrumenti postavljeni za idealan pristup i korišćenje.

Unutrašnjost zasnovana na crnoj boji podeljena je u tri zone prema Priusovoj novoj „arhitekturi ostrva“, i  podrazumeva celokupno okruženje, deo namenjen vozaču i plutajuću instrument tabla.

Modul ispred vozača se zasniva na TFT LCD ekranu od sedam inča koji se nalazi u neposrednom vidnom polju, povećavajući bezbednost tako što zadržava pogled vozača na put.

Pored praktičnosti i izgleda, instrument tabla novog dizajna doprinosi punoj udobnost kabine, ima odličan položaj i minimalno ometa preglednost koja je neophodna vozaču.

Bez obzira da li se radi o iznenađujućim performansama u vožnji, poboljšanoj efikasnosti ili elegantnom, dinamičnom dizajnu iznutra i spolja, nova generacija će nastaviti inovativnu tradiciju započetu pre 25 godina. Ovo novo poglavlje u jedinstvenoj priči o Priusu počinje u proleće 2023. godine, kada će peta generacija modela Plug-in Prius biti predstavljena Evropi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde