Huami Amazfit Stratos 3 pametni sat ima ARM procesor i bateriju koja traje do 14 dana

Trajanje baterije i dalje predstavlja veliki kamen spoticanja za pametne satove.

Međutim, ako se fabričke specifikacije za Huami Amazfit Stratos3 pokažu kao istinite, brige vezane za bateriju bi mogle biti iza nas… makar minimalno.

Treća generacija Stratos pametnog sata sada je dostupna.
Huami Amazfit Stratos 3 ima dva režima: Smart režim i Ultra režim.

Zahvaljujući ekonomičnom procesoru ARM Cortex-M4T, u Ultra režimu ovaj pametni sat troši 59,84% manje energije nego u Smart režimu, omogućavajući trajanje baterije do 14 dana uz korišćenje 80% funkcija ovog uređaja, uključujući 11 sportskih režima, merenje pulsa tokom 24 sata, obaveštenja i još toga.

Uz korišćenje svih funkcija, u kompaniji obećavaju trajanje baterije od 7 dana, ali svejedno, i 14 i 7 dana zvuči pomalo suludo.
Sačekajmo recenzije pre nego što damo sud.

Trajanje baterije je sasvim solidno čak i kada imate GPS uključen, između 35 i 70 sati.
Većina današnjih pametnih satova sa uključenim GPS-om može da izdrži najviše dan-dva.

Što se tiče GPS-a, Amazfit Stratos 3 koristi GPS čip sa 3 režima/4 satelita, koji podržava GPS+ GLONASS, GPS+ Galileo, GPS+ Beidou za poboljšanu brzinu i preciznost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...
Trajanje baterije i dalje predstavlja veliki kamen spoticanja za pametne satove. Međutim, ako se fabričke specifikacije za Huami Amazfit Stratos3 pokažu kao istinite, brige vezane za bateriju bi mogle biti iza nas... makar minimalno. Treća generacija Stratos pametnog sata sada je dostupna. Huami Amazfit Stratos 3 ima dva režima: Smart režim i Ultra režim. Zahvaljujući ekonomičnom procesoru ARM Cortex-M4T, u Ultra režimu ovaj pametni sat troši 59,84% manje energije nego u Smart režimu, omogućavajući trajanje baterije do 14 dana uz korišćenje 80% funkcija ovog uređaja, uključujući 11 sportskih režima, merenje pulsa tokom 24 sata, obaveštenja i još toga. Uz korišćenje svih funkcija, u kompaniji obećavaju trajanje baterije od 7 dana, ali svejedno, i 14 i 7 dana zvuči pomalo suludo. Sačekajmo recenzije pre nego što damo sud. Trajanje baterije je sasvim solidno čak i kada imate GPS uključen, između 35 i 70 sati. Većina današnjih pametnih satova sa uključenim GPS-om može da izdrži najviše dan-dva. Što se tiče GPS-a, Amazfit Stratos 3 koristi GPS čip sa 3 režima/4 satelita, koji podržava GPS+ GLONASS, GPS+ Galileo, GPS+ Beidou za poboljšanu brzinu i preciznost. U domenu praćenja fizičke aktivnosti, ovaj pametni sat ima nešto što se zove FIRSTBEAT kinematički algoritam za sportsku analizu na profesionalnom nivou koja bi mogla da pomogne sa poboljšanjem veština i sprečavanjem povreda. Ukupno, ovaj pametni sat nudi 19 sportskih režima. Još jedna funkcija koja se izdvaja je BioTracker PPG senzor, koji je razvila kompanija Huami i koji služi za kontinuirano praćenje pulsa sa velikom preciznošću, upozorenja vezana za nivo otkucaja srca kao i očitavanje intervalnih vrednosti pulsa. A tu su i funkcije VO2Max, Exercise Effect, Exercise Load i Recovery Time Data. Drugi detalji iz tehničke specifikacije uključuju okrugli transreflektivni MIP ekran od 1,34 inča (3,4 cm) sa 320 x 320 piksela, za koji u kompaniji garantuju da prikazuje kristalno jasnu sliku čak i pod direktnim suncem, Corning Gorilla 3 staklo sa premazom koji sprečava muzganje prstima, četiri fizička dugmeta za upravljanje/navigaciju, Bluetooth 4.2 + BLE 5.0, 2,4 GHz WiFi, internu memoriju dovoljnu za čuvanje 400 pesama, vodootpornost od 5 atmosfera (50 metara), akcelerometar sa 6 osovina, geomagnetski senzor sa 3 osovine i senzor za merenje vazdušnog pritiska. Huami Amazfit Stratos 3 pametni sat dolazi u kućištu od nerđajućeg čelika tipa 316L, sa koronom od cirkonije i keramike kao i poklopcem od ojačane plastike.