Motorolin zgodni Bluetooth uređaj omogućava slanje satelitskih poruka preko smartfona

Morate da komunicirate, ali nemate Wi-Fi ni mrežni signal? Bez brige – ovaj jeftini uređaj je tu da vas spasi.

Motorola Defy Satellite Link je uređaj veličine kreditne kartice sa dimenzijama 70mm x 50mm x 11mm i masom od 70 grama, koji sadrži MediaTek modem sa 3GPP NTN standardom koji podržava Bullitt Satellite Connect servis za slanje poruka, kao i eSIM i nezavisni GPS. Uređaj se povezuje preko Bluetootha 5.1 na bilo koji smartfon i vrlo je izdržljiv (ima IP68 rejting otpornosti na vodu i prašinu i ispunjava standard MIL-STD-810H) a dolazi i sa trakom i petljom za kačenje pa možete da ga nosite oko vrata ili okačite za kaiš, ili ga možete držati u kaseti automobila u slučaju da vam zatreba tokom putovanja.

Još jedna korisna funkcija Motorola Defy Satellite Linka, koji dolazi sa baterijom od 600 mAh, je to što ga možete prebacivati sa telefona na telefon – pa možete uređaj da pozajmite članu porodice koji ide u na planinsku ekskurziju, na primer. Uređaj ima fizičko SOS dugme za lokaciju pa može da vrši osnovne funkcije čak i kada je odvojen od smartfona sa kojim je uparen.

Bullitt Satellite Connect (BSC) koristi GEO (geostacionarne) satelite kompanija Inmarsat i EchoStar kojima upravlja partnerska kompanija Skylo koja upravlja mrežom. Tekstualna poruka (do 140 karaktera) sa informacijom o lokaciji sa telefona uprarenog sa Motorola Defy Satellite Linkom i instaliranom Bullitt Satellite Messenger (BSM) aplikacijom putuje nekih 35.800 km do najbližeg GEO satelita i potom se vraća do Skylo zemaljske stanice, odakle putuje mobilnom mrežom ili preko Wi-Fi konekcije do primaoca. Po prijemu prve satelitske poruke u vidu SMS-a na običnom smartfonu iskače vam notifikacija da instalirate BSM aplikaciju; odgovori preko BSM aplikacije idu u suprotnom smeru (od Wi-Fi ili mobilne mreže do zemaljske stanice, pa do satelita i onda do satelitskog telefona).

Sa Bullitt Satellite Connect servisom dostupna je i SOS asistencija, zahvaljujući kompaniji FocusPoint International, koja non-stop upravlja centrima za pružanje pomoći koji procesuiraju poruke sa pozivima za pomoć i obaveštavaju hitne službe po potrebi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde