Test: Astell & Kern UW100 – bežične bubice koje podižu letvicu

Prve prave bežične bubice ovog premijum hi-fi brenda donose senzacionalan zvuk

[vc_btn title=”Apsolutno fenomenalan zvuk, Efikasan ambijentalni režim, Dobra izolacija” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Potiskivanje buke nije aktivno (ANC), Prilično su velike ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Sa sopstvenim posebnim digitalno-analognim konverterom i istim drajverima koji se nalaze u skupim slušalicama, bubice UW100 isporučuju izvrstan zvuk. Potiskivanje buke je pasivno umesto aktivno (ANC) ali je i dalje vrlo efikasno. Ako je fenomenalan zvuk vaš prvi prioritet, ove sjajne bubice mogu biti idealne za vas.

Model UW100 su namenjene višem segmentu tržišta bubica, ali one obećavaju zvuk koji je još bolji. Postoje dve ključne razlike između ovih bubica i drugih pravih bežičnih bubica.

Prva je to što one imaju sopstveni DAC od 32 bita umesto da koriste neki u Bluetooth čipsetu koji stavlja fokus na energetsku efikasnost na uštrb zvučnih perfromansi.

Druga razlika je to što ove bubice koriste Knowles drajvere sa izbalansiranom armaturom, što se inače sreće u skupim slušalicama. Ti drajveri isporučuju vrlo preciznu reprodukciju zvuka uz minimalnu potrošnju energije, ali su skupi – i zato ih ne viđate često u potrošačkim bubicama.

Verzija Bluetootha je 5.2, a tu je i podrška za kodeke SBC, AAC i aptX Adaptive  za najveći mogući kvalitet zvuka. Bluetooth takođe ima multipoint funkciju pa možete da se javljate na pozive dok strimujete muziku sa drugog uređaja.

Ovde nema aktivnog potiskivanja buke. Umesto toga, inženjeri kompanije A&K su razvili nešto za šta tvrde da je najbolja pasivna izolacija buke u klasi.

Zvučna pozornica je neverovatno detaljna i impresivno prostrana, a preko aptX Adaptive kodeka možete da strimujete muziku do 420 kbps u rezoluciji od 24 bita – tako da su ove bubice savršene za audio strimove visokog kvaliteta.

Što se tiče basa, bubice UW100 isporučuju jake basove koji se nikada ne pretvore u zamrljane zvukove. Odluka da se bas ne pojačava veštački znači da starija muzika može da bude nešto lošijeg kvaliteta kada su niski tonovi u pitanju, tako na primer ako slušate rani rep ili pank iz 70-ih godina, zvuk će biti nešto lakši u nižim frekvencijama.

Dizajn zasnovan na polygon slušalicama ovde se lepo uklapa sa izgledom audio plejera visoke rezolucije kompanije A&K a bubice dolaze u crnoj i tamno-srebrnoj boji.

Jedina mana je to što glatka površina UW100 bubica može činiti da klize pod prstima dok pokušavate da ih izvadite iz kutije. Iako su velike, one nisu teške, i svaka bubica je teška oko 7 g. Kutija je teška 65 g i malo je prevelika za džep na farmericama. Sa zadnje strane nalazi se USB-C ulaz a sa prednje imate jedno LED svetlo.

Ukupno gledano, Astell & Kern UW 100 bubice isporučuju fenomanalan zvuk i omogućavaju vam da čujete detalje koje ste možda propustili u pesmama koje ste slušali milion puta. Ako je vrhunski zvuk vaš prvi prioritet, definitivno želite da uzmete u obzir ove fantastične bubice.

Baterija traje do šest sati plus još 18 sati iz kutije za punjenje, a praznu bateriju za 10 minuta možete napuniti dovoljno za sat vremena slušanja.

CENA: $ 299.00

PREGLED RECENZIJE
TECH
LIFESTYLE
CENA
test-astell-kern-uw100-bezicne-bubice-koje-podizu-letvicuAko je vrhunski zvuk vaš prvi prioritet, definitivno želite da uzmete u obzir ove fantastične bubice.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde