Srpski developeri opravdali poverenje

Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, nakon što je prošle godine u Kragujevcu otvorila svoj prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. rast prihoda od 27%! Sudeći po novouspostavljenoj saradnji sa nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Payment-a, Emil Frey-a i Valamar-a, očekuje se da će i u narednom periodu prihodovani procenat nastaviti sa rastom. S tim u vezi, kompanija Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remote-a za ostale gradove iz Srbije. Unapređenje direktora prodaje Ivana Milasa na mesto suvlasnika najsvežiji je primer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.

 „Srpski softverski stručnjaci su za kratko vreme pokazali visok nivo znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići nivo našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalifikovanih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regiona“, izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Svesni vrednosti kvalifikovanih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će polaznici na licu mesta imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima FIYU platforme. Reč je o RAD platformi, produktu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine. Beogradska radionica je planirana za april.

„Pored povećanja broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, pre svih na tržište zapadne Evrope i SAD-a. Prisustvo na pet inostranih konferencija u prethodnoj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira da širi svoje poslovanje“, dodala je Ana Milas, direktor marketinga i razvoja poslovanja kompanije Serengeti.

Serengeti nudi jedinstvene prednosti developerima, softverskim inženjerima, dizajnerima, DevOps-ašima, arhitektama, biznis analitičarima i testerima, poput mogućnosti rada na enterprise projektima, upoznavanje i rad sa različitim tehnologijama, međunarodne saradnje i mnoge druge pogodnosti. Samo neki od klijenata kompanije Serengeti su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i  drugi.

Pored Kragujevca, Serengeti ima kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Purism mini PC

Ako vam je kod korišćenja kompjutera privatnost i...

Microsoft postepeno gasi AI koja bi mogla da...

U kompaniji Microsoft svesni su sve oštrijeg protivljenja...

Najjači tableti stižu u Srbiju!

Huawei je korisnicima u Srbiji predstavio dugo iščekivani...

Kompanija Kaspersky proširuje saradnju sa organizacijom INTERPOL u...

Globalna sajberbezbednosna kompanija Kaspersky i organizacija INTERPOL potpisali...

Eksterna baterija kompanije Black Shark je futuristički uređaj...

U svetu gde eksterne baterije postaju sve tanje,...

Mašine moraju da nauče samoodbranu da bi zaštitile...

Ako je plan da internet stvari uspe, svaki...

KOMPANIJA SPACE PERSPECTIVE ĆE VOZITI LJUDE I OPREMU...

Kompanija Space Perspective je predstavila svoje planove za...

Najbolji onlajn kursevi za učenje gitare, klavira i...

Više ne morate da nosite svoj instrument u...

Huawei@Woman in tech

Od ukupnog broja studenata u STEAM oblasti samo...

STUDIO YAKUSHA DESIGN JE OSMISLIO STAKLENU KUĆICU ZA...

Sa staklenom strukturom koja se prostire pod uglom...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, nakon što je prošle godine u Kragujevcu otvorila svoj prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. rast prihoda od 27%! Sudeći po novouspostavljenoj saradnji sa nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Payment-a, Emil Frey-a i Valamar-a, očekuje se da će i u narednom periodu prihodovani procenat nastaviti sa rastom. S tim u vezi, kompanija Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remote-a za ostale gradove iz Srbije. Unapređenje direktora prodaje Ivana Milasa na mesto suvlasnika najsvežiji je primer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.  „Srpski softverski stručnjaci su za kratko vreme pokazali visok nivo znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići nivo našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalifikovanih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regiona“, izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti. Svesni vrednosti kvalifikovanih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će polaznici na licu mesta imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima FIYU platforme. Reč je o RAD platformi, produktu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine. Beogradska radionica je planirana za april. „Pored povećanja broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, pre svih na tržište zapadne Evrope i SAD-a. Prisustvo na pet inostranih konferencija u prethodnoj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira da širi svoje poslovanje“, dodala je Ana Milas, direktor marketinga i razvoja poslovanja kompanije Serengeti. Serengeti nudi jedinstvene prednosti developerima, softverskim inženjerima, dizajnerima, DevOps-ašima, arhitektama, biznis analitičarima i testerima, poput mogućnosti rada na enterprise projektima, upoznavanje i rad sa različitim tehnologijama, međunarodne saradnje i mnoge druge pogodnosti. Samo neki od klijenata kompanije Serengeti su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i  drugi. Pored Kragujevca, Serengeti ima kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.