Rešite se problema neprijatnih mirisa ljubimaca i dima

Testirali smo Toshiba prečišćivač vazduha (CAF-Z85USW) da vidimo da li taj uređaj može da pročisti vazduh u kući. Na prvi pogled vidi se da je prenosiv zbog točkića, izuzetno je tih i jednostavan za korišćenje.

Kada kupite ovaj prečišćivač vazduha, sve što treba da uradite jeste da ga otpakujete. Takođe morate da otvorite tri panela sa svake strane uređaja kako biste skinuli plastični omot sa dva HEPA filtera u ovom prečišćivaču.

Potom samo uključite prečišćivač vazduha u struju i to je to, a možete i da koristite prateću mobilnu aplikaciju. Kontrolni panel Toshiba prečišćivača za vazduh nudi automatski režim rada i opcioni tajmer koji možete da podesite na sat vremena, dva, četiri ili osam sati. Takođe imate različite brzine ventilatora, režim za dim, „turbo“ režim za snažno i brzo prečišćavanje vazduha, kao i dugme za „sleep“ režim. Pored toga, Toshiba je uključila zaključavanje komandi kako deca ne bi mogla da promene podešavanja. Treba da motrite na drugi sloj ekrana, na kom je prikazan status i stanje filtera. Tu možete videti kada je vreme da se filteri zamene.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba razumeti je „VOC“ alarm. VOC su isparljiva organska jedinjenja (volatile organic compounds) a ovde su podeljena na „čista“, „podnošljiva“ i „loša“ i prečišćivač ih uklanja zahvaljujući ugljeničnim filterima – mada neke recenzije kažu da je ta funkcija vrlo osetljiva i nije svako isparljivo organsko jedinjenje razlog za brigu.

Uređajem možete upravljati preko glasovnih asistenata Amazon Alexa i Google Asistent, kao i preko prateće mobilne aplikacije TsmartLife preko Wi-Fi mreže u svom domu. Ukupno gledano, dodatak glasovnog asistenta prečišćivaču vazduha je malo previše, pošto je sasvim dovoljno da ga stavite u automatski režim i zaboravite da postoji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde