Casio Oceanus “MAKI-E”: Ne postoje dva ista ovakva sata

Casio G-Shock opet postaje član postave ove godine, dok se japanski proizvođač priprema da predstavi niz popularnih i fascinantnih satova. Među njima je i nekoliko važnih noviteta brenda Casio, uključujući Casio Oceanus “MAKI-E.”

Ovaj hronograf ima dimenzije 48,8 x 4,3 x 9,3mm i napravljen je od titanijuma. Ima vodootpornost do dubine od 100 metara i apsolutno je podoban za nošenje u formalnim i neformalnim okruženjima. Elegantna Zaratsu završna obrada i integrisana narukvica naglašavaju stilski kontrast između posla i zabave, a suptilni četvrtasti drukeri hronografa i štitnici krunice sa obe strane u istom stilu nadopunjuju ovaj dizajn. Na kućištu se najviše ističe jedinstvena korona, koja je napravljena od safirnog stakla, metodom vakumskog taloženja, i obojena u plavu boju koja se postepeno pretapa u crnu, sa platinastim lakirom u „Maki-e“ stilu. Koronu svakog od ovih modela ručno je izradio g. Šimode, tako da ne postoje dve identične korone.

Na brojčaniku nailazimo na istu estetiku kao i na koroni i kućištu, a na njemu je jedinstvenom metodom inspirisanom raden tehnikom prikazana scena padajuće vode uz visok sjaj belih sedefnih školjki. Raden tehnika uglavnom podrazumeva da se sedef ubacuje u izdubljenu površinu drveta ili laka, a brojčanik oslikava tu estetiku. Što se tiče funkcija, sat ima standardni prijem radio talasa, povezivanje sa smartfonom i prikaz vremena širom sveta, a tu su i hronograf i indikator datuma. Svetlucave kazaljke koje pokreće solarni kvarcni mehanizam okreću se iznad brojčanika, a „OCEANUS“ logo na tri sata daje dodatnu dimenziju sa svojim plavim perajem.

Casio Oceanus “MAKI-E” Shi-bu-ki je dostupan odmah, a ukupna proizvodnja je ograničena na 1.200 primeraka koji imaju cenu od 1.800$

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde