Najnovija serija OLED televizora kompanije LG za 2023. godinu pojačava osvetljenost za 70%

LG predstavlja najnoviju postavu koja uključuje modele Z3, G3 i C3.

LG predstavio čitav asortiman novih OLED televizora za 2023. godinu. Glavna zvezda je model M3 koji je potpuno bežični OLED televizor od 97 inča.

Najveća razlika između trenutnih LG OLED televizora i novih modela je veća osvetljenost na modelu G4. Nova arhitektura za upravljanje svetlošću i algoritmi koji pojačavaju svetlo povećavaju osvetljenost za do čak 70% u odnosu na prošlogodišnji model G2 sa veličinama ekrana od 55, 65 i 77 inča. Postavka LG televizora sa 8K rezolucijom, popularna Z3 serija, takođe je svetlija nego pre, i to za nekih 30-40%, kako kažu u ovoj kompaniji. Z3 modeli su dostupni sa dijagonalama ekrana od 77 i 83 inča.

OLED televizori nude generalno bolji kvalitet slike od drugih premijum televizora i u startu su dovoljno svetli za većinu svetlosnih okruženja. Međutim, svaki dodatni postotak osvetljenosti pomaže, naročito u svetlim prostorijama i kod gledanja serija i filmova u HDR-u.

C3 serija, koja će biti jeftinija od G3 serije, je većim delom ostala nepromenjena u odnosu na prošlogodišnji model kada govorimo o kvalitetu slike. Nosač soundbar zvučnika sa modela C2 odgovara i modelu C3, što je samo jedan pokazatelj toga koliko su zapravo slični. LG jeste nagovestio da bi C3 mogao da bude malo svetliji uživo, zahvaljujući nešto većem prosečnom kvalitetu slike, ali po brojkama neće biti ništa svetliji.

Novi modeli imaju „α9 AI Processor“ šeste generacije, a LG je za model G3 osmislio dizajn koji se još više „lepi“ za zid nego pre, ne ostavljajući nikakav vidljiv zazor kada se televizor montira na zid. Pametni TV sistem ove kompanije je unapređen kako bi se dodala bolja kategorizacija, personalizovane preporuke i biranje trending sadržaja.

LG je takođe rekao da će njihovi OLED televizori za 2023. godinu biti prvi televizori sertifikovani od strane HDMI organizacije za Quick Media Switching varijabilnu brzinu osvežavanja, koja „može da eliminiše crni ekran koji se ponekad na trenutak pojavljuje kada se prebacujete sa sadržaja koji puštate sa različitih uređaja povezanih preko HDMI 2.1a portova.“ Ta funkcija je namenjena za video reprodukciju a ne za gejming i zahteva izvorni uređaj koji podržava QMS-VRR.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde