CES 2021: Samsung inovativni televizori 2021

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je portfolio Neo QLED, MicroLED i Lifestyle televizora za 2021. godinu, tokom prvog virtuelnog događaja First Look uoči najvećeg sajma potrošačke elektronike CES 2021.

Novom linijom, kompanija Samsung ističe posvećenost prilagođenosti, održivosti i inovacijama, zahvaljujući unapređenjima koja nastoje da redefinišu ulogu televizije u domovima korisnika.

„Tokom protekle godine, tehnologija je odigrala ključnu ulogu pomažući nam da nastavimo sa svojim životom i ostanemo povezani jedni sa drugima“, rekao je JH Han, predsednik Poslovnog odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Naša posvećenost inkluzivnoj i održivoj budućnosti ide ruku pod ruku sa neumornom potragom za inovacijama koje prepoznaju i odgovaraju na rastuće potrebe korisnika – od smanjenja ugljeničnog otiska naših proizvoda, preko pružanja niza pristupnih funkcija, do neuporedivog iskustva gledanja u skladu sa načinom života svakog korisnika.“

Na svim ovogodišnjim QLED i Neo QLED modelima, korisnicima će biti dostupne funkcije koje predstavljaju najnovija dostignuća u tehnologiji i veštačkoj inteligenciji (AI), za nesmetano uživanje u iskustvu gledanja televizije.

Navedene nove funkcije su Caption Moving – premeštanje titlova, Sign Language Zoom – zumiranje znakovnog jezika i Multi-Output Audio – zvuk sa više izlaza, pružajući nagluvim, gluvim, slabovidim i slepim osobama mogućnost da optimizuju upotrebu televizora prema svojim potrebama i željama.

Pored toga, Samsung se obavezao da će do 2022. godine proširiti Voice Guide funkciju na više kategorija proizvoda, pružajući na taj način audio smernice osobama sa oštećenim vidom.

Samsung svojim flagship 8K (QN900A) i 4K (QN90A) modelima predstavlja potpuno novu tehnologiju ekrana – Neo QLED, podižući QLED tehnologiju na sledeći nivo, zahvaljujući precizno kontrolisanim Quantum Mini LED i Quantum Matrix tehnologijama, te moćnom Neo Quantum procesoru, specijalno optimizovanim za Neo QLED.

Samsung Quantum Mini LED dizajniran je u veličini 1/40 visine konvencionalnog LED ekrana.

Umesto da koristi sočivo za disperziju svetla i sklop za fiksiranje LED diode, Quantum Mini LED ima neverovatno tanke mikro slojeve ispunjene sa mnogo više LED dioda.

Neo QLED povećava skalu osvetljenosti na 12 bita sa 4096 koraka, što pomaže da tamna područja postanu tamnija, a svetla svetlija, rezultujući preciznijim HDR iskustvom.

Samsung modeli za 2021, Neo QLED 8K i 4K, nude pametne funkcije koje proširuju ulogu televizora i pomažu potrošačima da zadovolje svoje promenljive potrebe, što se tiče fitnesa, zabave i rada od kuće.

Uz novu MICRO LED liniju, Samsung je po prvi put omogućio dostupnost Micro LED tehnologije i na tradicionalnim veličinama TV ekrana.

Dostupna u veličinama od 110 i 99 inča, ali i manjim koje će izaći do kraja godine, nova linija MICRO LED koristi LED svetla veličine mikrometra kako bi eliminisala pozadinsko osvetljenje i filtere u boji koji se koriste u konvencionalnim displejima.

Samsung radi i na poboljšanju svoje Lifestyle TV linije za 2021. novim dizajnom i veličinama koji odražavaju različite interese i ukuse korisnilka.

Od svog predstavljanja 2017. godine, The Frame je redefinisao televiziju, transformišući ekrane u umetnička dela, sa preko milion prodatih primeraka.

Verzija za 2021. nadovezuje se na inovativno nasleđe koje je ostavio The Frame nudeći prilagodljivije iskustvo u prepoznatljivoj tanjoj formi.

The Frame je otprilike upola tanji u poređenju sa prethodnim verzijama, oponašajući debljinu tradicionalnog okvira za sliku.

Nove opcije pričvršćivanja okvira dolaze u pet boja i dva različita prilagodljiva stila – Modern i Beveled – koji odgovaraju estetici bilo koje sobe u kojoj se nalazi The Frame.

U okviru najave međunarodnog sajma tehnologije CES 2021, koji će se održati 11. januara, predsednik Sektora za razvoj u kompaniji Samsung Electronics, Sebastian Seung u svojoj najnovijoj objavi osvrnuo se na nova rešenja koja će Samsung prikazati ove godine. „Na CES sajmu, Samsung će predstaviti najnovije inovacije na području ekološki prihvatljivih rešenja, veštačke inteligencije i personalizovanih iskustava. Ovo je jedinstvena prilika da, ne samo prebrodimo prošlu godinu, već da stvorimo bolje normalno za svakoga svojim tehnologijama“, najavio je Sebastian Seung.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde