Nove mogućnosti korišćenja digitalnog ključa za automobile

Kompanija Samsung Electronics i Hyundai Motor Group objavili su da će električno vozilo GV60 Genesis biti prvo koje će podržavati ultra-širokopojasne (UWB) digitalne ključeve dostupne na Galaxy uređajima. 

UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno sa automobilom. Jednom kada se digitalni ključ registruje, GV60 može identifikovati ovlašćene Galaxy uređaje i otključati vrata bez upotrebe fizičkog ključa.

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass aplikacije, sistema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki. Ova usluga će do kraja godine biti proširena na Samsung Wallet.

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa je jednostavan, a nakon par koraka spreman je za korišćenje. Sve što je potrebno za njegovu aktivaciju je instalirati i otvoriti aplikaciju Genesis Connected Service u automobilu, izabrati „vozilo“ i potom u padajućem meniju „digitalni ključ“ odabrati opciju „registrirujte se“ u aplikaciji Genesis Connected. Nakon registracije, digitalni ključ je spreman  za korišćenje.

Digitalni ključ korisnici mogu jednostavno i sigurno podeliti sa svojom porodicom ili prijateljima. Sve što je potrebno da učine kako bi podelili svoj digitalni ključ sa svoja tri kontakta je da ih izaberu sa liste i kliknu na „pošalji digitalni ključ.“

Kompanija Samsung je najavila da svi korisnici zaslužuju pogodnosti digitalnog načina života. Zato nastavlja s radom na proširenju usluga digitalnog ključa kroz inovativnu suradnju sa globalnim automobilskim kompanijama.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde