GTS Taycan sa dometom od čak 500km!

U okviru predstojećeg sajma automobila, koji će se održati u Los Anđelesu (LA Auto Show) od 19. do 28. novembra ove godine, Porsche će predstaviti novu verziju svog sportskog električnog automobila, koji nosi oznaku GTS.

Sa dometom od 504km, na osnovu WLTP kriterijuma ovo je ujedno i prvi sportski model koji probija granicu od 500km.

Treća verzija karoserije prve potpuno električne Porsche serije modela, će takođe debitovati na LA sajmu automobila u formi Taycan GTS Sport Turismo.
Ovaj novi model deli svoju sportsku siluetu i zadnju spuštajuću liniju krova sa verzijom Taycan Cross Turismo.

“Serija Taycan modela je stalno rasla od svoje svetske premijere 2019. godine. “Tri verzije karoserije sa pet varijanti motora nude ponešto za svakoga”, kaže Kevin Giek, zamenik predsednika linije modela Taycan. “Posebno mi je drago što sada imamo i Taycan sa legendarnim GTS imenom. On je pozicioniran iznad modela Taycan 4S i ispod Taycan Turbo verzija, tako da predstavlja pravu poslasticu u Taycan porodici.”

Taycan GTS je najuniverzalniji sportski model u ponudi. Raspolaže sa impresivnih 440 kW (598 PS) overboost snage uz aktivni Launch Control. Ubrzanje od nula do 100 km/h je kod obe varijante 3.7 sekundi, a maksimalna brzina 250 km/h.

Spoljašnjost i unutrašnjost vozila su prepoznatljivi. Postoje brojni crni ili tamni detalji u spoljašnjem konceptu dizajna automobila, kao što su usisnik vazduha, kućište retrovizora i okviri bočnih prozora – što je tradicionalno za sve GTS modele. Brojni Black Race – Tex detalji u unutrašnjosti naglašavaju elegantan i dinamičan ambijent. Ovome doprinose i standardni paket enterijera u brušenom aluminijumu sa crnom eloksiranom završnom obradom.

Taycan Sport Turismo znači da sada modelna familija ima tri varijante karoserije. Nova verzija da sada familija modela ima tri varijante karoserije. Nova verzija je namenjena onima koji žele sličan nivo svakodnevne praktičnosti koji nudi Taycan Cross Turismo, ali koji ne žele da izgube na performanse koje na putu pruža Taycan sport sedan.

Taycan Sport Turismo deli sportsku siluetu, zadnju spuštajuću liniju krova i funkcionalni dizajn sa modelom Taycan Cross Turismo. Prostor za glavu u zadnjem delu kabine viši za 45 mm u odnosu na Taycan Sport sedan, dok je zapremina prtljažnog prostora više od 1200 litara. Taycan Sport Turismo, međutim nema off-road dizajn detalje.

Panoramski krov sa kontrolom osunčanosti je dostupan kao novi poseban opcional za Taycan GTS. Električno promenljivi film sa tečnim kristalima može promeniti krovni prozor iz prozirnog u mat. Ovo štiti putnike od odsjaja, bez zamračenja unutrašnjosti kabine.

Krov je podeljen u devet segmenata koji se mogu uključivati nezavisno – prvi put u svetu automobilske industrije. Pored podešavanja Clear i Matt, mogu se izabrati i opcije Semi i Bold. U pitanju su predefinisani paterni sa uskim ili širokim segmentima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde