Lider u kategoriji ronilačkih satova više od 25 godina

OMEGA Seamaster Diver 300m predstavlja jednu od najvećih vrednosti u modernom časovničarstvu – i to je činjenica.

Za 5.000 i kusur dolara dobijate ozbiljan ronilački sat koji je testiran do dubine od 300 metara i opremljen vlasničkim mehanizmom koji je sertifikovan kao master hronometar.

Ovaj sat izgleda dobro takođe, sa potpuno crnim brojčanikom koji ima laserski ugraviranu dekoraciju i keramičkom koronom (što znači da boja neće izbledeti, a verovatnoća da ćete ogrebati ili oštetiti koronu je skoro pa nula).

Takođe, iako ne pričamo često o poznatima ili partnerstvima u svetu pop kulture, ne možemo a da ne pomenemo da je ovo omiljeni sat Džejmsa Bonda još od 1995. godine.

Model Seamaster 300M je jedan od najpoznatijih časovnika na svetu, a ova njegova verzija sadrži mnoge od njegovih najprepoznativljijih estetskih i tehničkih karakteristika.

Skeletonizirane kazaljke su presvučene rodijumom i svetlećim premazom u različitim bojama (kazaljka koja pokazuje sate je plava a minutara je zelene boje) kako biste ih sa lakoćom raspoznavali tokom ronjenja.

Lugovi imaju prepoznatljive zaobljene ivice karakteristične za Seamaster porodicu, a narukvica sa ronilačkim produžetkom ima isti dizajn koji je korišćen na ovom satu još od ranih devedesetih godina prošlog veka.

Sekundara ima dizajn nalik na lizalicu koji će stari ljubitelji modela Seamaster 300 ceniti.

Ono što je novo jeste redizajnirani kupasti ventil za puštanje helijuma koji je konfigurisan tako da omogućava satu da ostane otporan na oštećenja od vode do dubine od 50m ako kojim slučajem ostane otvoren.

Završna obrada kućišta je odlična i na nivou je sa standardima brenda OMEGA, sa naizmeničnim brušenim i poliranim površinama na kosinama kućišta i korone.

Prisustvo OMEGA 8800 kalibra predstavlja prvu upotrebu potpuno vlasničkog mehanizma u porodici Seamaster 300M, koji je pritom sertifikovan od strane METAS-a kao master hronometar.

Takođe je i testiran na magnetna polja do 15.000 gausa, što je zapanjujuća cifra koja znači da može da podnese više nego dovoljno za svakodnevno „habanje“.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde