Novi elegantni OMEGA Speedmaster X-33 pokazuje vreme na Marsu

OMEGA je predstavila Speedmaster X-33 Marstimer, najnoviji model u liniji namenjenoj pilotima i astronautima. Većina fizičkih specifikacija modela Marstimer identična je onim na modelu Speedmaster Skywalker X-33, po čijem je šablonu napravljen, ali kalibar 5619 je zamenjen kalibrom 5622 – automatskim hronografom koji je testiran i odobren od strane Evropske svemirske agencije i može da pokazuje vreme na Marsu, koji ima solarni dan od 24 sata i 39 minuta, na svom analognom displeju.

Bilo bi apsolutno razumljivo zapitati se zašto bi neko želeo da zna koliko je sati Marsu ako još uvek nemamo ekspedicije sa ljudskim posadama koje idu ka toj planeti. Kao prvo, korisno je za svakoga ko želi da se sinhronizuje sa Mars Roverom i prati kuda se taj robot kreće. Pored tri različite vremenske zone na Marsu, Marstimer takođe može i da vam ponudi nekoliko različitih vremenskih zona na našoj planeti. Kako bi se dodatno ispratila tema, korona od oksalno anodiziranog aluminijuma, sekundara i jedan od drukera obojeni su u hematit-crvenu boju kako bi se slagali sa bojom Crvene planete. Isto tako, sat je opremljen kompasom koji može da nađe pravi sever na Zemlji kao i na Marsu.

Speedmaster X-33 Marstimer je dostupan po ceni od 6.400$ u specijalizovanim buticima koje možete naći na sajtu kompanije OMEGA.

CENA: $ 6,400.00

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde