Casio i britanska vojska su izbacili Mudmaster časovnik ograničene serije

Kompanija Casio je postala zvanični partner ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, a prvi G-Shock sat koji se izrodio iz ove saradnje je British Army x G-Shock Mudmaster.

Taj prvi model je veoma izdržljiv sat, a model iz ograničene serije je dodatno modifikovan kako bi se uklopio u oblast delovanja ministarstva odbrane i potrebe vojnika koji će ga nositi.

Spoljna Carbon Core Guard struktura na modelu Mudmaster GG-B100BA, koja je premijerno predstavljena prošle godine na redizajniranom modelu Mudmaster i ostalim premijum G-Shock modelima, je okružena kućištem od smole sa novim kamuflažnim dizajnom, očigledno zasnovanim na multiterenskoj šari britanske vojske koja se koristi na uniformama i opremi od 2010. godine.

Ovo u paru sa „nevidljivim“ crnim brojčanikom, koji je bio želja britanske vojske, garantuje da će sat ostati inkognito na ručnom zglobu.

Ovaj sat dolazi u posebnoj kutiji ukrašenoj istom multiterenskom šarom britanske vojske, u kojoj se nalazi kutija za držanje sata sa grbom britanske vojske na unutrašnjoj strani poklopca.

G-Shock Mudmaster je kompaktniji od starih Mudmaster modela, i samim tim se lakše nosi na ruci.

Međutim, ovaj sat je i dalje težak 92 grama i ima kućište od 53 mm, a sveukupni dizajn je veoma muževan, pa nemojte očekivati da će „nestati“ na malim ručnim zglobovima.

Manja veličina i masa u odnosu na stare Mudmaster modele je posledica Carbon Core Guard strukture koja koristi ugljenična vlakna i smolu za ultimativnu čvrstinu, i koja je omogućila kompaniji Casio da ukloni stare štitnike za dugmiće i stanji kućište, a zadrži isti nivo čvrstine.

To znači da je otporan na mehaničke udare, blato, vodu, prašinu i temperaturu i neverovatno se teško haba.
G-Shock satovi nisu samo za pokazivanje, oni mogu da prežive u najsurovijim okruženjima.

Kao i drugi novi Mudmaster modeli i British Army x G-Shock Mudmaster koristi Bluetooth za povezivanje sa telefonom.

Preko G-Shock aplikacije on ima praćenje aktivnosti i lokacije, što se potom koristi za funkciju „Dnevnik misije“ koja prati vaš napredak između određenih tačaka tokom pešačenja.

Ovaj sat takođe ima i kompas, termometar, barometar i altimetar.

Nema potrebe da punite Mudmaster jer može da radi oko dve godine sa svojom zamenjivom baterijom.

Kada ćete moći da nabavite ovaj sat? Očekujete da ga vidite u zvaničnoj G-Shock web prodavnici kao i u njihovim maloprodajnim objektima.

Međutim, ovo je G-Shock model ograničene serije, a oni se brzo rasprodaju.

Ovo je takođe i prvi model iz serije G-Shock satova izrađenih u saradnji sa ministarstvom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, tako da u budućnosti možemo očekivati sat Kraljevskih vazduhoplovnih snaga (RAF) ili Kraljevske mornarice.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde