Grupa Renault najavljuje projekt INCIT-EV

Grupa Renault najavljuje službeno predstavljanje projekta INCIT-EV u saradnji sa 32 evropska partnera.

Cilj projekta je promovisanje elektromobilnosti kroz eksperimente kojima se teži da se poboljša iskustvo vozača, kao i da se unaprede načini punjenja električnih vozila.

Projekat INCIT-EV će trajati 48 meseci, od januara 2020. do decembra 2023.

Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uslovima, ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosistema, Grupa Renault je odlučila da se odazove na poziv Evropske komisije za nove projekte i da osnuje konzorcijum.

32 vodeća industrijska poduzeća, univerziteti, instituti, gradovi, startup kompanije kao i mala i srednja poduzeća su odazvali Renaultovoj inicijativi sa željom da kroz učestvovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprinesu promovisanju električne mobilnosti u Evropi.

Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača će nam pomoći da izgradimo novi ekosistem i razvijemo napredna rešenja za punjenje.
Široka primena ovakvih rešenja na području Evrope bi trebala da podstakne prelazak na električnu mobilnost.

„Grupa Renault je, kao pionir u proizvodnji električnih vozila u Evropi, poznata po svojoj inovativnosti i brizi za kupce”, izjavio je Xavier Serrier, voditelj projekta za sisteme punjenja električnih vozila pri istraživačkom odeljenju Grupe. „Cilj projekata INCIT-EV je da predstavi niz rešenja za punjenje koja u središte postavljaju vozača, prvenstveno gradskih punionica i infrastrukturu za beskontaktno punjenje u vožnji, i na taj način da podstakne upotrebu električnih vozila u Evropi.”

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Grupa Renault najavljuje službeno predstavljanje projekta INCIT-EV u saradnji sa 32 evropska partnera. Cilj projekta je promovisanje elektromobilnosti kroz eksperimente kojima se teži da se poboljša iskustvo vozača, kao i da se unaprede načini punjenja električnih vozila. Projekat INCIT-EV će trajati 48 meseci, od januara 2020. do decembra 2023. Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uslovima, ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosistema, Grupa Renault je odlučila da se odazove na poziv Evropske komisije za nove projekte i da osnuje konzorcijum. 32 vodeća industrijska poduzeća, univerziteti, instituti, gradovi, startup kompanije kao i mala i srednja poduzeća su odazvali Renaultovoj inicijativi sa željom da kroz učestvovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprinesu promovisanju električne mobilnosti u Evropi. Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača će nam pomoći da izgradimo novi ekosistem i razvijemo napredna rešenja za punjenje. Široka primena ovakvih rešenja na području Evrope bi trebala da podstakne prelazak na električnu mobilnost. „Grupa Renault je, kao pionir u proizvodnji električnih vozila u Evropi, poznata po svojoj inovativnosti i brizi za kupce”, izjavio je Xavier Serrier, voditelj projekta za sisteme punjenja električnih vozila pri istraživačkom odeljenju Grupe. „Cilj projekata INCIT-EV je da predstavi niz rešenja za punjenje koja u središte postavljaju vozača, prvenstveno gradskih punionica i infrastrukturu za beskontaktno punjenje u vožnji, i na taj način da podstakne upotrebu električnih vozila u Evropi.”