Novi Audemars Piguet Royal Oak Concept Split-Seconds GMT

Smeo i tehničan iz svake perspektive… Tipičan ROC

Predstavljanje novog modela iz Royal Oak Concept porodice je uvek pravi događaj. Ova kolekcija još od 2002. godine za Audemars Piguet predstavlja platformu za eksperimentisanje koja spaja tehnička rešenja i avangardni dizajn. Baš tako i novi ROC Split-Seconds GMT ref. 26650TI kombinuje novi automatski rattrapante hronografski mehanizam sa dvovremenskom funkcijom i velikim datumom, kućištem nove veličine i zamenjivim narukvicama.

Ako je hronograf jedna od najcenjenijih komplikacija, onda ga funkcija rattrapante iliti funkcija podeljenih sekundi podiže na novi nivo. Ovaj složeni mehanizam je jedan od najtežih za napraviti. Hronografi sa funkcijom podeljenih sekundi imaju dve sekundare jednu iznad druge koje mere dva događaja različitog trajanja istovremeno. Jedna kazaljka može da se zaustavi da prikaže prolazno vreme, dok druga nastavlja da kuca. Drugi pritiska na rattrapante druker omogućava zaustavljenoj kazaljki da sustigne onu prvu.

Novi Royal Oak Concept Split-Seconds premijerno predstavlja ganc novi mehanizam koji kombinuje flyback hronograf i podeljene sekunde, GMT funkciju i veliki indikator datuma. Skeletonizirani brojčanik pruža uvid u spektakularnu arhitekturu sata i potvrđuje njegov moderni i tehnički karakter. Crveni i žuti akcenti obeležavaju funkciju hronografa i GMT funkciju a tahimetarska skala je pomerena na unutrašnju koronu i daje satu sportski izgled.

Kao što referentni broj nagoveštava, novi kalibar 4407 u modelu ROC Split-Seconds izveden je iz kalibra 4400, integrisanog Audemars Piguet hronografa koji je prvi put viđen u kolekcii Code 11.59. Kao takav, on ima premijum, modernu konstrukciju sa stupčastim točkom i vertikalnim kvačilom. Međutim, on je dosta izmenjen kako bi se omogućilo dodavanje funkcije rattrapante, naročito kada gledamo upravljanje energijom. I za razliku od kalibra 4400, on ima Breguet balansnu oprugu.

Jedna od glavnih atrakcija na ovom modernom mehanizmu vidljiva je kroz poklopac kućišta koji je napravljen od safirnog stakla. Mehanizam sa podeljenim sekundama je delom integrisan unutar centra platinastog rotora za navijanje. To je omogućilo majstorima brenda Audemars Piguet da naprave tanji mehanizam i ponude neometan pogled na točak za podeljene sekunde i stezaljku, ispod mostova u obliku slova „x“ u centru mehanizma. A sve to dolazi uz prakričnost automatskog navijanja.

Audemars Piguet Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date 43mm (ref. 26650TI.OO.D013CA.01) biće dostupan po ceni od 170.000 švajcarskih franaka, bez PDV-a.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde