Pomeranje granica inovativnosti

Sada 20 godina kasnije uz brend se zasluže- no vezuju epiteti inovativnosti i tehnološkog napretka. Trud je i te kako prepoznat, i nagrade i priznanja nisu izostali.

Kompanija je osnovana 1999. godine od strane preduzetnika, izumitelja i nosioca mnogih počasnih akademskih diploma Dina Kejmena. Brend u svom portfoliu ima više od 1.000 ključnih patenata u dizajnu vozila, zdravstvu, tehnologijama samobalansiranja, IOT / IOV tehnologijama, a mnogi od brojnih inovativna proizvoda su doslovno promenili svet. Takođe, Segway sarađuje i isporučuje tehnologije vodećim svetskim kompanijama kao što su Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon i druge.

2002. godine Segway je plasirao prvi lični transporter PT, a o uspehu modela svedoči veliko priznanje za tehnološki izum godine od strane magazina “Popularna nauka”.

Dve godine kasnije, svetlost dana ugledao je prvi model na 4 točka, nazvan Centaur. Vozilo je opremljeno žiroskopom i senzorom nagiba, a vodeći američki časopis “Time” Segway Centaur proglasio je ovaj model jednim od najboljih izuma 2004. godine. 2015. godina je posebno važna za kompaniju, jer tada dolazi do strateškog spajanja Segway-a sa kineskom kompanijom Ninebot.

U fokusu novoosnovane kompanije su razvoj, proizvodnja i prodaja prevoznih sredstava za putnike koji putuju na kratkim udaljenos- tima, a 2018. godine osnovano je posebno odeljenje Segway Technology Co. Ltd. za istraživanje, razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila – ATV, SSV i UTV.

Kao rezultat udruživanja i osnivanja ovog odeljenja, na sajmu EICIMA u Milanu svetu su predstavljeni prvi off-road modeli Snarler, Fugleman i Villain.Milanski sajam je međunarodna najpestižnija izložba na kojoj izlagači stiču jedinstvenu konkurentsku prednost i poštovanje u moto svetu. Imajući sve ovo u vidu, pre tačno dve godine su i predstavnici Segway Powersports-a krenuli da grade svoj istorijski put i odabrali baš ovaj sajam za početak svoje vizije o najperspektivnijim ATV, UTV I SSV vozilima, koja se po prvi put pojavljuju sa generacijom najnovijih hibrnidnih vozila. Osim ove novine, veliku pažnju javnosti privukao je i sistem pametnog upravljanja putem mobilne aplikacije, koja omogućava vozačima pristup podacima vozila u realnom vremenu i pametnu interakciju sa vozilom.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU 

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju...

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili 'Active Air Skirt' (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički...

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...

Elan Primetime 55+ FusionX skije

Nova serija Elan Primetime predstavlja jedinstvenu Amphibio tehnologiju sa posvećenim skijama za levu i desnu stranu....

Petzl Leopard LLF Crampon: Savršeni crampon...

Najlakši crampon u Petzl-ovoj ponudi dizajniran je za korišćenje na skijaškim i snowboard čizmama kao i...