Da li je Tesla odelo budućnost haptičke tehnologije pokriva celo telo?

Teslasuit je jedan od počasnih dobitnika nagrade za inovacije u virtuelnoj i proširenoj realnosti na sajmu potrošačke elektronike CES 2019. To je haptičko odelo koje prekriva celo telo i pojačava doživljaj virtuelne i proširene realnosti kroz sinergiju haptike, praćenja pokreta i biometrije.

Proizvođač je radio sa inžinjerima, dizajnerima, programerima, doktorima i specijalistima za proširenu realnost kako bi napravio dvodelno odelo od pametnog tekstila, koje pokriva celo telo i sastoji se iz jakne i pantalona.

Haptička tehnologija u Tesla odelu omogućava prenos čula dodira i predstavlja odličan način da doživljaj virtuelne realnosti bude još dublji, više prožimajući i realističniji. Elektrostimulacija na bazi haptike dokazano povećava udubljivanje i poboljšava učenje. Stimulacijom mišića i nervnih završetaka, ljudsko telo postaje budnije i aktivnije, što poboljšava učenje.

Tesla odelo je rastegljivo, može da „diše“ a može čak i da se pere. Tvorci Tesla odela su pronašli način da integrišu nove tehnologije u pametnu tkaninu koja savršeno paše ljudskom telu.

Ovaj uređaj je napravljen od pametnog tekstila koji prenosi senzacije iz virtuelnog sveta na ljudsko telo putem sitnih električnih impulsa koje kontroliše mini kompjuter na odelu (kontrolna jedinica). Ono prati sve pokrete tela sa velikom preciznošću i frekvencijom.
Odelo takođe omogućava korisniku da oseti temperaturne promene zahvaljujući naprednom sistemu za kontrolu klime.

Odelo je dostupno u veličinama XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL ili može da vam bude skrojeno po meri, a neke od glavnih karakteristika uključuju sistem haptičkih povratnih informacija, sistem za praćenje pokreta, sistem za kontrolu klime, bežično povezivanje, a tu je i kontrolna jedinica i odlična punjiva baterija.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde