Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Pronađite savršene univerzalne skije sa našim izborima najboljih skija za sve planine sezone 2023-2024.

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko atributa koje all-mountain skija mora imati – raznovrsnost u različitim uslovima je najjasnija. Međutim, popularnost kategorije all-mountain znači da su mnogi modeli, od hardcore pisti do freeride-a, krenuli sa vremenom i dodali notu all-mountaina da bi privukli nove korisnike.

Kao rezultat toga, kategorija all-mountain skija je jedna od najraznovrsnijih, protežući se od uskih skija za pistu do debelih skija prijateljskih za freeride, i onih koje su nešto između – koji se jednako osrednje snalaze na svakoj podlozi.

K2 Mindbender 96c 2023-24

K2 Mindbender 96c 2023-24

K2 Mindbender 96c su all-mountain skije namenjene srednje jakim i naprednim skijašima koji žele da se igraju u prašini, izbočinama i na pisti. K2 je napravio neke promene na Mindbender liniji za sezonu 2023-24, suštinski deleći kolekciju na pola, sa nekim modelima izgrađenim sa titanijumskom pločom, a neki sa ugljenikom. Dok su modeli skija sa ugrađenom titanijumskom pločom namenjeni naprednijim, agresivnijim freeride skijašima, 96c (C za ugljenik), je mekša skija koja bi mogla odgovarati skijašima na nižem nivou ili lakšim skijašima.

Ova izuzetno svestrana skija je zabavna u gotovo svim vrstama terena. Na pisti, okreti su oštri i brzi sa odličnim odskokom i jakim držanjem ivice – malo se protestuju pri većim brzinama u dužim radijusnim okretima. Previše su zabavni u svakom drugom području da biste brinuli o tome.

Inicijacija okreta je olakšana vrhom rocker-a koji je lepo uravnotežen i pomaže plutanju po prahu. U vrsti isprekidanog snega koji se nalazi uz pistu, oni se ističu, sa mekim, brzim i responsivnim osećajem koji čini okretanje lakšim nego na skoro svim drugim skijama ovih dimenzija na tržištu.

Skije sa 96mm pod nogom, dobro rukuju izbočinama, upijajući udarce bez tvrdog odskoka koji biste mogli naći na tvrđoj skiji.

K2 Mindbender 96c je zaista svestrana skija koja bi odgovarala ogromnom rasponu nivoa sposobnosti, čineći ih savršenim za početnike freeride skijaše.

Salomon Stance 84 2023-24

Salomon Stance 84 2023-24

Salomonov Stance opseg za sve planinske terene zadovoljava sve one koji traže izvrsnost na različitim terenima. Verzija 84 je na nižem kraju skale širine i odgovara skijašima srednjeg do naprednog nivoa koji većinom ostaju na stazi. Stance 84 od Salomona je klasičan alat za sve planinske terene namenjen rekreativnim skijašima koji žele da napreduju van uređenih staza kad im se pruži prilika.

Unutar kompletne Stance kolekcije, verzija 84 se nalazi na nižoj strani skale širine, sa 90, 96 i 102 koje se grade prema gore. Stance 84 je više pogodan za skijaše koji će većinom ostati na stazi, ali vole svestranu skiju koja može da se nosi sa različitim terenima i laganim prahom.

Jezgro od topole i titan sloj pružaju stabilnost i kontrolu, čineći ih pogodnim za prilično agresivne napredne skijaše. Ali takođe su veoma laki za okretanje i nikada se ne čini da je teško raditi sa njima.

Zabavni, responsivni i živahni, Stance 84 je uzbudljiva skija na gotovo svim uređenim površinama, od leda do rasejanog snega, sa čvrstim držanjem ivice i glatkim prelazom u zavoje. Dobro se ponašaju, bez previše odskoka i ne treba mnogo snage da se zaista uključite kada je potrebno, dok su dovoljno blagonaklone za one koji žele da napreduju u svojoj tehnici da bar osete da imaju šansu na tim zastrašujućim linijama prepunim džombi.

Stance 84 uživa na stazama zatrpanim snegom koje često nađete odmah pored obeleženih staza i mogu da se nose sa prilično dubokim snegom, ali su nesigurne kada dubina pređe visinu čizme – iako mnogi mogu reći da duža verzija od 185cm savršeno funkcioniše.

Ovo je klasična, svestrana all-mountain skija za 75% skijanja na stazi koja je zabavna i opuštena. Mogla bi odgovarati ski instruktorima koji provode dane učenja srednjih do naprednih skijaša koji traže iskustvo all-mountain nivoa početnika.

Atomic Maverick 95Ti 2023-24

Atomic Maverick 95Ti

Atomicova Maverick kolekcija uključuje četiri modela, ali verzija 95Ti je najviše svestrana – napravljena za stazu, lako se okreće, a ima i cutting edge moć koja može da se aktivira kada je potrebno.

Atomic Maverick 95Ti deluje kao klasična all-mountain skija koja može dobro da funkcioniše za različite nivoe skijaša, od snažnih srednjih do stručnjaka koji mogu da se nose sa svim izazovima.

Dvostruka titanalna ploča koja prolazi kroz meko jezgro drveta može delovati kao da ju je teško okretati, ali nije ni blizu tome. Zapravo su tako responsivne na početku zavoja da su na početku lake, ali ubrzajte i drže ivicu neverovatno dobro ostajući čvrste i stabilne tokom zavoja.

Širina od 95mm ispod stopala zadovoljava sve one koji traže jednu skiju za sve uslove – za nekog ko želi da ide van staze kad uslovi dozvole, ali takođe provodi puno vremena na uređenim stazama. U čemu se ističu je sposobnost prebacivanja između različitih vrsta terena bez potrebe da se skijaš previše prilagođava, samo se čini da sve to upija.

Atomic možda jeste jedan od najvećih proizvođača skija na planeti, ali u Maverick-u izgleda da su napravili skiju sa vlastitim karakterom, čini se obrađeno, čvrsto sagrađeno. U zavojima deluju lagano i responsivno, a imaju osećaj amortizacije, stabilnosti i pouzdanosti. Za skijaše koji žele jednu skiju koja će obaviti sve, pogledajte Maverick 95Ti i nemojte se zavaravati imenom, jer po našem mišljenju ispunjavaju sva očekivanja za all-mountain skiju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kada po svojim potrebama sat dizajnira...

Limitirana izdanja satova ponekad mogu biti pomalo bezvezna. Obično ih prave poznate ličnosti koje su plaćene...

Vozilo za grad: Hopper

Gradovi će postati pogodniji za život samo ako bude manje automobila na ulicama. Zato je Hopper,...

Google želi da s novim funkcijama...

Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto,...

Sve što treba znati o motociklu...

Arhetipski motocikl je obično ili masivni kruzer ili sportski motocikl nalik oštrici, i juri kroz noć...

Novi LG Bon Voyage prikolica je...

LG Labs je predstavila Bon Voyage. To je otvorena struktura od 20 kvadratnih metara, sa dva...

TOP 5 najboljih karakteristika u novim...

Tech Lifestyle redakcija vozi mnoga vozila koja stižu na naše tržište, tako da smo izloženi raznovrsnim...

Koncept Mercedes-AMG PureSpeed

Uzbudljiv, pun energije i oduzima dah – Mercedes-AMG PureSpeed koncept je glavna atrakcija uoči Formule 1™...

PET STVARI KOJE TREBA DA ZNATE...

JEDNO DUGO IŠČEKIVANO POVRATSKO GLEDIŠTE Kada je prvi put pušten u prodaju 1986. godine, TAG Heuer Formula...

zIng: Koncept pametnog displeja koji bezbedno...

Pametni telefoni mogu pružiti razne korisne informacije i funkcije, ali uvek će biti situacija kada ne...

Savršenstvo brojčanika

2024 Giro d'Italia počinje u Italiji, sa biciklistima koji će se upustiti u prvu etapu trke...
Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko atributa koje all-mountain skija mora imati – raznovrsnost u različitim uslovima je najjasnija. Međutim, popularnost kategorije all-mountain znači da su mnogi modeli, od hardcore pisti do freeride-a, krenuli sa vremenom i dodali notu all-mountaina da bi privukli nove korisnike. Kao rezultat toga, kategorija all-mountain skija je jedna od najraznovrsnijih, protežući se od uskih skija za pistu do debelih skija prijateljskih za freeride, i onih koje su nešto između – koji se jednako osrednje snalaze na svakoj podlozi.

K2 Mindbender 96c 2023-24

K2 Mindbender 96c 2023-24
K2 Mindbender 96c su all-mountain skije namenjene srednje jakim i naprednim skijašima koji žele da se igraju u prašini, izbočinama i na pisti. K2 je napravio neke promene na Mindbender liniji za sezonu 2023-24, suštinski deleći kolekciju na pola, sa nekim modelima izgrađenim sa titanijumskom pločom, a neki sa ugljenikom. Dok su modeli skija sa ugrađenom titanijumskom pločom namenjeni naprednijim, agresivnijim freeride skijašima, 96c (C za ugljenik), je mekša skija koja bi mogla odgovarati skijašima na nižem nivou ili lakšim skijašima. Ova izuzetno svestrana skija je zabavna u gotovo svim vrstama terena. Na pisti, okreti su oštri i brzi sa odličnim odskokom i jakim držanjem ivice - malo se protestuju pri većim brzinama u dužim radijusnim okretima. Previše su zabavni u svakom drugom području da biste brinuli o tome. Inicijacija okreta je olakšana vrhom rocker-a koji je lepo uravnotežen i pomaže plutanju po prahu. U vrsti isprekidanog snega koji se nalazi uz pistu, oni se ističu, sa mekim, brzim i responsivnim osećajem koji čini okretanje lakšim nego na skoro svim drugim skijama ovih dimenzija na tržištu. Skije sa 96mm pod nogom, dobro rukuju izbočinama, upijajući udarce bez tvrdog odskoka koji biste mogli naći na tvrđoj skiji. K2 Mindbender 96c je zaista svestrana skija koja bi odgovarala ogromnom rasponu nivoa sposobnosti, čineći ih savršenim za početnike freeride skijaše.

Salomon Stance 84 2023-24

Salomon Stance 84 2023-24
Salomonov Stance opseg za sve planinske terene zadovoljava sve one koji traže izvrsnost na različitim terenima. Verzija 84 je na nižem kraju skale širine i odgovara skijašima srednjeg do naprednog nivoa koji većinom ostaju na stazi. Stance 84 od Salomona je klasičan alat za sve planinske terene namenjen rekreativnim skijašima koji žele da napreduju van uređenih staza kad im se pruži prilika. Unutar kompletne Stance kolekcije, verzija 84 se nalazi na nižoj strani skale širine, sa 90, 96 i 102 koje se grade prema gore. Stance 84 je više pogodan za skijaše koji će većinom ostati na stazi, ali vole svestranu skiju koja može da se nosi sa različitim terenima i laganim prahom. Jezgro od topole i titan sloj pružaju stabilnost i kontrolu, čineći ih pogodnim za prilično agresivne napredne skijaše. Ali takođe su veoma laki za okretanje i nikada se ne čini da je teško raditi sa njima. Zabavni, responsivni i živahni, Stance 84 je uzbudljiva skija na gotovo svim uređenim površinama, od leda do rasejanog snega, sa čvrstim držanjem ivice i glatkim prelazom u zavoje. Dobro se ponašaju, bez previše odskoka i ne treba mnogo snage da se zaista uključite kada je potrebno, dok su dovoljno blagonaklone za one koji žele da napreduju u svojoj tehnici da bar osete da imaju šansu na tim zastrašujućim linijama prepunim džombi. Stance 84 uživa na stazama zatrpanim snegom koje često nađete odmah pored obeleženih staza i mogu da se nose sa prilično dubokim snegom, ali su nesigurne kada dubina pređe visinu čizme - iako mnogi mogu reći da duža verzija od 185cm savršeno funkcioniše. Ovo je klasična, svestrana all-mountain skija za 75% skijanja na stazi koja je zabavna i opuštena. Mogla bi odgovarati ski instruktorima koji provode dane učenja srednjih do naprednih skijaša koji traže iskustvo all-mountain nivoa početnika.

Atomic Maverick 95Ti 2023-24

Atomic Maverick 95Ti
Atomicova Maverick kolekcija uključuje četiri modela, ali verzija 95Ti je najviše svestrana - napravljena za stazu, lako se okreće, a ima i cutting edge moć koja može da se aktivira kada je potrebno. Atomic Maverick 95Ti deluje kao klasična all-mountain skija koja može dobro da funkcioniše za različite nivoe skijaša, od snažnih srednjih do stručnjaka koji mogu da se nose sa svim izazovima. Dvostruka titanalna ploča koja prolazi kroz meko jezgro drveta može delovati kao da ju je teško okretati, ali nije ni blizu tome. Zapravo su tako responsivne na početku zavoja da su na početku lake, ali ubrzajte i drže ivicu neverovatno dobro ostajući čvrste i stabilne tokom zavoja. Širina od 95mm ispod stopala zadovoljava sve one koji traže jednu skiju za sve uslove – za nekog ko želi da ide van staze kad uslovi dozvole, ali takođe provodi puno vremena na uređenim stazama. U čemu se ističu je sposobnost prebacivanja između različitih vrsta terena bez potrebe da se skijaš previše prilagođava, samo se čini da sve to upija. Atomic možda jeste jedan od najvećih proizvođača skija na planeti, ali u Maverick-u izgleda da su napravili skiju sa vlastitim karakterom, čini se obrađeno, čvrsto sagrađeno. U zavojima deluju lagano i responsivno, a imaju osećaj amortizacije, stabilnosti i pouzdanosti. Za skijaše koji žele jednu skiju koja će obaviti sve, pogledajte Maverick 95Ti i nemojte se zavaravati imenom, jer po našem mišljenju ispunjavaju sva očekivanja za all-mountain skiju.