Top 5: korisnih Android aplikacija koje treba da imate na telefonu

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi sa unapred instaliranim paketom Google aplikacija kao što su Google Mape, a sa lakoćom možete da instalirate i ostale Google aplikacije ili zamenite postojeće aplikacije nekim pogodnim alternativama.

Pored očigledno neophodnih aplikacija kao što su one za onlajn dopisivanje ili slanje tekstualnih poruka, postoje i druge alatke koje svaki korisnik Android telefona treba da ima na svom uređaju. Bilo da je to aplikacija koja čuva vaše podatke ili aplikacija za pomoć pri obavljanju svakodnevnih zadataka, kratak pogled na listu kategorija u Google Play prodavnici pokazuje da je izbor bukvalno preveliki. Kako bismo vam pomogli da suzite izbor, napravili smo listu Android aplikacija koje morate da isprobate.

Task manager

Google zapravo ima nekoliko aplikacija koje su sasvim adekvatne za pravljenje i upravljanje listama zadataka. Jedna od boljih je Google Kalendar koji ne samo da vam omogućava da ubeležite događaje već možete i da odaberete datum i na taj dan zabeležite neki zadatak koji imate da obavite. Još jedan primer je Google Keep – odlična aplikacija za brzo pravljenje beleški i kontrolnih listi.

Ako želite da isprobate aplikacije koje ne potpisuje Google, možete probati neke druge alternativne kalendarske aplikacije. Jedna vrlo popularna je Any.do, a neke od opcija koje ona nudi uključuju pravljenje i klasifikovanje listi, kao i postavljanje podsetnika unutar listi kako biste sigurno odradili sve zadatke na vreme.

Još jedna aplikacija vredna pomena je Notepad. Ona vam omogućava da pravite različite beleške i organizujete ih onako kako vama najviše odgovara. Korisnički interfejs je vrlo jednostavan i lak za korišćenje: možete da napravite belešku ili kontrolnu listu i sačuvate je. Svaku belešku ili listu koju sačuvate lako možete naći u aplikaciji, možete ih poređati po datumu ili nazivu, a možete i lako da ih izmenite ili obrišete.

Snimač zvuka

Možda već imate Google Recorder aplikaciju na svom uređaju ali želite neko alternativno rešenje koje pruža malo više funkcionalnosti. Otter ne samo da vam omogućava da snimate i sačuvate zvuk, već i transkribuje tonske zapise u tekst i isporučuje ih u tekstualnom formatu. Ova jednostavna funkcija je zgodna kada snimate zvuk tokom intervjua ili sastanaka, a kasnije morate da pravite beleške ili zapisnike i prosledite ih ostalim učesnicima ili kolegama. Greške u transkripciji lako možete sami da ispravite, ukoliko je neophodno.

Osnovni Otter nalog nudi snimanje zvuka do 300 minuta mesečno i taj limit se resetuje svakog meseca. Ključne delove svakog snimka možete označiti, kako biste mogli da ih podrobnije preslušate kasnije, a tokom slušanja zapisa možete i da ostavljate komentare. Takođe možete da pretražujete određene reči u transkriptu i eksportujete ga u tekstualni fajl koji možete dalje deliti sa kim poželite.

Prevodilac

Jedna od aplikacija koju svaki putnik treba da ima u Android telefonu jeste alatka koja pretvara strane jezike u one koje razumete. Google Translate je prva koja aplikacija koja pada na pamet i preko nje možete da prevedete pisani tekst sa engleskog na 133 jezika kako bi vas lokalci mogli razumeti. Takođe možete da koristite mikrofon da snimite različite dijalektske izgovore za lakše prevođenje a možete i da koristite kameru za dešifrovanje stranih reči na različitim znakovima i natpisima. Ako znate da ćete tamo gde idete imati ograničen pristup internetu, možete unapred da skinete neki jezik kako biste mogli da koristite usluge prevodioca i bez trošenja mobilnog interneta.

Postoje i druge aplikacije za prevođenje koje su popularne u Google Play prodavnici. U zavisnosti od jezika za koji vam je potrebno prevođenje, neke od najboljih opcija za Android uređaje su DeepL Translate, Papago i Talking Translator.

Upravljanje lozinkama

Svaki korisnik Android uređaja koji aktivno provodi vreme na internetu preko različitih onlajn platformi, servisa i aplikacija treba da ima brzo i jednostavno rešenje za čuvanje lozinki na mobilnom uređaju. To ćete najlakše uraditi tako što ćete skinuti aplikaciju za upravljanje lozinkama. Većina popularnih aplikacija zahteva plaćanje pretplate, ali zauzvrat dobijate premijum funkcije kao što su čuvanje neograničenog broja lozinki i korišćenje servisa na više uređaja.

Neke od najboljih opcija u Play Store prodavnici uključuju Bitwarden, Dashlane i Norton. Da biste pristupili lozinkama sačuvanim u nekoj od ovih aplikacija, morate da potvrdite svoj identitet putem master lozinke, prepoznavanjem lica ili skeniranjem otiska prsta. Ove aplikacije vam takođe mogu pomoći da modifikujete postojeće lozinke i učinite da budu komplikovanije i teže za hakovanje, što će dodatno unaprediti vašu sigurnost, a sve to bez potrebe da pamtite svaku lozinku ponaosob.

Aplikacija za autentifikaciju

Kod većine sajtova i servisa koji vam traže korisničko ime i lozinku možete da iskoristite prednost dvofaktorske autentifikacije za dodatnu privatnost i bezbednost. To vam pruža dodatni nivo sigurnosti prilikom logovanja, što otežava hakerima i prevarantima da provale u neki od vaših onlajn naloga. Najbolji način da upravljate dvofaktorskom autentifikacijom je preko aplikacije za autentifikaciju.

Pored aplikacije Google Authenticator, neke od najboljih opcija za Android uređaje, gledajući recenzije od korisnika Android uređaja, su 2FAS, Microsoft Authenticator i Authy. Sve ove aplikacije rade na praktično isti način: možete dodati svoj nalog na bilo koji sajt koji podržava dvofaktorsku autentifikaciju, i nakon što to uradite i uključite dvofaktorsku autentifikaciju, svaki sledeći put kada pokušate da se logujete na taj sajt koristeći lozinku, moraćete i da unesete kod koji će generisati vaša aplikacija za autentifikaciju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Panasonic testira staklene solarne panele koji...

„Perovskitske“ solarne ćelije su integrisane sa staklom da bi proizvele fotonaponski sloj koji je debljine samo...

TOP 5 detektori metala 2023

Garrett ACE 300 Garrett ACE 300 ima vrlo razumnu cenu i nudi pet režima pretrage, podešavanje dubine...

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod...

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati...

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom praktičnom aplikacijom! Kada preuzmete aplikaciju, možete da koristite sve...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...
Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi sa unapred instaliranim paketom Google aplikacija kao što su Google Mape, a sa lakoćom možete da instalirate i ostale Google aplikacije ili zamenite postojeće aplikacije nekim pogodnim alternativama. Pored očigledno neophodnih aplikacija kao što su one za onlajn dopisivanje ili slanje tekstualnih poruka, postoje i druge alatke koje svaki korisnik Android telefona treba da ima na svom uređaju. Bilo da je to aplikacija koja čuva vaše podatke ili aplikacija za pomoć pri obavljanju svakodnevnih zadataka, kratak pogled na listu kategorija u Google Play prodavnici pokazuje da je izbor bukvalno preveliki. Kako bismo vam pomogli da suzite izbor, napravili smo listu Android aplikacija koje morate da isprobate.

Task manager

Google zapravo ima nekoliko aplikacija koje su sasvim adekvatne za pravljenje i upravljanje listama zadataka. Jedna od boljih je Google Kalendar koji ne samo da vam omogućava da ubeležite događaje već možete i da odaberete datum i na taj dan zabeležite neki zadatak koji imate da obavite. Još jedan primer je Google Keep – odlična aplikacija za brzo pravljenje beleški i kontrolnih listi. Ako želite da isprobate aplikacije koje ne potpisuje Google, možete probati neke druge alternativne kalendarske aplikacije. Jedna vrlo popularna je Any.do, a neke od opcija koje ona nudi uključuju pravljenje i klasifikovanje listi, kao i postavljanje podsetnika unutar listi kako biste sigurno odradili sve zadatke na vreme. Još jedna aplikacija vredna pomena je Notepad. Ona vam omogućava da pravite različite beleške i organizujete ih onako kako vama najviše odgovara. Korisnički interfejs je vrlo jednostavan i lak za korišćenje: možete da napravite belešku ili kontrolnu listu i sačuvate je. Svaku belešku ili listu koju sačuvate lako možete naći u aplikaciji, možete ih poređati po datumu ili nazivu, a možete i lako da ih izmenite ili obrišete.

Snimač zvuka

Možda već imate Google Recorder aplikaciju na svom uređaju ali želite neko alternativno rešenje koje pruža malo više funkcionalnosti. Otter ne samo da vam omogućava da snimate i sačuvate zvuk, već i transkribuje tonske zapise u tekst i isporučuje ih u tekstualnom formatu. Ova jednostavna funkcija je zgodna kada snimate zvuk tokom intervjua ili sastanaka, a kasnije morate da pravite beleške ili zapisnike i prosledite ih ostalim učesnicima ili kolegama. Greške u transkripciji lako možete sami da ispravite, ukoliko je neophodno. Osnovni Otter nalog nudi snimanje zvuka do 300 minuta mesečno i taj limit se resetuje svakog meseca. Ključne delove svakog snimka možete označiti, kako biste mogli da ih podrobnije preslušate kasnije, a tokom slušanja zapisa možete i da ostavljate komentare. Takođe možete da pretražujete određene reči u transkriptu i eksportujete ga u tekstualni fajl koji možete dalje deliti sa kim poželite.

Prevodilac

Jedna od aplikacija koju svaki putnik treba da ima u Android telefonu jeste alatka koja pretvara strane jezike u one koje razumete. Google Translate je prva koja aplikacija koja pada na pamet i preko nje možete da prevedete pisani tekst sa engleskog na 133 jezika kako bi vas lokalci mogli razumeti. Takođe možete da koristite mikrofon da snimite različite dijalektske izgovore za lakše prevođenje a možete i da koristite kameru za dešifrovanje stranih reči na različitim znakovima i natpisima. Ako znate da ćete tamo gde idete imati ograničen pristup internetu, možete unapred da skinete neki jezik kako biste mogli da koristite usluge prevodioca i bez trošenja mobilnog interneta. Postoje i druge aplikacije za prevođenje koje su popularne u Google Play prodavnici. U zavisnosti od jezika za koji vam je potrebno prevođenje, neke od najboljih opcija za Android uređaje su DeepL Translate, Papago i Talking Translator.

Upravljanje lozinkama

Svaki korisnik Android uređaja koji aktivno provodi vreme na internetu preko različitih onlajn platformi, servisa i aplikacija treba da ima brzo i jednostavno rešenje za čuvanje lozinki na mobilnom uređaju. To ćete najlakše uraditi tako što ćete skinuti aplikaciju za upravljanje lozinkama. Većina popularnih aplikacija zahteva plaćanje pretplate, ali zauzvrat dobijate premijum funkcije kao što su čuvanje neograničenog broja lozinki i korišćenje servisa na više uređaja. Neke od najboljih opcija u Play Store prodavnici uključuju Bitwarden, Dashlane i Norton. Da biste pristupili lozinkama sačuvanim u nekoj od ovih aplikacija, morate da potvrdite svoj identitet putem master lozinke, prepoznavanjem lica ili skeniranjem otiska prsta. Ove aplikacije vam takođe mogu pomoći da modifikujete postojeće lozinke i učinite da budu komplikovanije i teže za hakovanje, što će dodatno unaprediti vašu sigurnost, a sve to bez potrebe da pamtite svaku lozinku ponaosob.

Aplikacija za autentifikaciju

Kod većine sajtova i servisa koji vam traže korisničko ime i lozinku možete da iskoristite prednost dvofaktorske autentifikacije za dodatnu privatnost i bezbednost. To vam pruža dodatni nivo sigurnosti prilikom logovanja, što otežava hakerima i prevarantima da provale u neki od vaših onlajn naloga. Najbolji način da upravljate dvofaktorskom autentifikacijom je preko aplikacije za autentifikaciju. Pored aplikacije Google Authenticator, neke od najboljih opcija za Android uređaje, gledajući recenzije od korisnika Android uređaja, su 2FAS, Microsoft Authenticator i Authy. Sve ove aplikacije rade na praktično isti način: možete dodati svoj nalog na bilo koji sajt koji podržava dvofaktorsku autentifikaciju, i nakon što to uradite i uključite dvofaktorsku autentifikaciju, svaki sledeći put kada pokušate da se logujete na taj sajt koristeći lozinku, moraćete i da unesete kod koji će generisati vaša aplikacija za autentifikaciju.