Shark točak dokazuje da su kvadrati kul

Zasnovani na obliku ajkulinih čeljusti – otud i ime – svaki točak je zapravo kvadrat sa zaobljenim ćoškovima kada ga posmatrate sa boka i napravljen je od tri rigidne sekcije koje deluju kao da se kotrljaju poput zmije kada ih gledate od napred i stvaraju šablon sinusnog talasa tamo gde ivice dodiruju zemlju.

Iako verovatno mislite da je vožnja na ovim točkovima skakutava, Shark točkovi zapravo nude istu glatku vožnju koju dobijate sa okruglim točkovima, ali kažu da su Shark točkovi brži na glatkim površinama a nude i dobro prianjanje na neravnom, šljunkovitom ili mokrom terenu. Štaviše, ova kompanije se hvali da su brojni testovi u laboratoriji i u stvarnom svetu dokazali da njihov dizajn ima bolji učinak od okruglih točkova u skoro svim kategorijama.

Shark točak je do sada pravljen u različitim veličinama za skejtbordove pa čak i za kofere, ali planira se i primena kod invalidskih kolica, poljoprivrednih vozila i skutera.

U svojoj najnovijoj crowdfunding kampanji ova kompanija je napravila velike točkove i nakačila ih je na električni teranac i električni UTV za decu – prvi namenjen deci između 1 i 5 godina, a drugi malim vozačima od 2 do 8 godina.

Terenac ima dva elektromotora od 35 W a UTV dva od 40 W, i oba nude paljenje na dugme i opcije za male i velike brzine, kao i vožnju unapred i u rikverc. Raznobojna LED svetla uključena su za još atraktivniji izgled, a tu je i Bluetooth muzički plejer za puštanje prikladnih pesama za vožnju. Baterija od 12V/7Ah u oba modela omogućava vožnju do 45 minuta nakon punjenja od 8 sati.

Shark automobili su trenutno u fazi radnih prototipova a kompanija Shark Wheel je napravila kampanju na platformi Indiegogo kako bi mogli da započnu proizvodnju dečijih električnih automobila. Donacije za Shark terenac kreću od 289$ a za Shark UTV od 489$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde