NAJMANJI GAME BOY NA SVETU

Manji od displeja na Apple satu, Thumby nosi titulu najmanje gejming konzole koja je javno dostupna potrošačima. Dugačka je nešto više od 2,6 cm i široka 1,77 cm a teška je svega 4,8 grama ili otprilike kao jedna AirPod bubica. Opremljen Monochrome OLED ekranom sa rezolucijom 72×40 i internom memorijom od 2 MB, Thumby dolazi sa 5 unapred instaliranih igrica uz mogućnost da dodate nove preko MicroUSB kabla. A u slučaju da ste se pitali, da može da tera Doom… ili bar neku verziju te igrice.

Za uređaj ovako malih dimenzija, iskreno je iznenađujuće da on zapravo funkcioniše kao gejming konzola. Thumby dolazi sa Raspberry Pi Pico RP2040 procesorom, koji pokreće sićušni crno-beli OLED ekran od 72×40 piksela a komande prihvata preko 4-smernog D-Pada i 2 akciona dugmeta. Thumby ima urnebesnih 2 MB memorije i bateriju kapaciteta 40mAh koja vam omogućava dva sata igranja.

Ova konzola veličine nokta dolazi u 4 boje (uključujući providnu verziju), kao i sa 5 unapred instaliranih igara, a korisnici mogu da ih dodaju još preko MicroUSB porta ispod (koji takođe služi za punjenje uređaja). Jako je smešno videti koliko je port velik u odnosu na sam uređaj, što navodi da se zapitate da li bi ovaj proizvod mogao biti još manji da su u kompaniji izbacili port i umesto njega koristili Bluetooth!

Port vam takođe omogućava da povežete dve konzole za igranje u dvoje. Možete da skinete širok spektar igara koje je osmislila prilično velika Thumby zajednica, ili čak možete i da kodirate sopstvene igrice koristeći editor kodova ove kompanije koji se koristi u browseru.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde