Prestige 680 – Sinergija svih kvaliteta

Ova potpuno nova motorna jahta ima karakteristike koje uglavnom srećemo na većim jahtama, dok u isto vreme zadržava DNK brodogradilišta Prestige koji čini ovaj brend tako uspešnim.

Ovaj novi model kombinuje luksuz i funkcionalnost, a svestrana jahta Prestige 680 je pobednik kako zbog svojih zabavnih sadržaja, tako i zbog sposobnosti da vas odvede na duga krstarenja.
Stil njene spoljašnosti je vanvremenski, u skladu sa nasleđem kompanije Prestige, a ova jahta je i relativno lagana za svoju veličinu, zahvaljujući pametnim tehnikama konstrukcije koje donose superiornu snagu u lakšem koritu.

Flybridge je veliki privatan prostor, koji je podeljen u tri primarna dela: kokpit sa sedištima koja nadgledaju vodu; prednje ležaljke za sunčanje i garnitura u obliku slova L pozadi, sa stolom. Jahta Prestige 680 u standardnoj izvedbi dolazi sa lukom koji se nadvija iznad glave kao i sa tvrdim krovom koji ima i sklopivu tendu, a tu su i „leteće“ stepenice od tikovine sa detaljima od nerđajućeg čelika koje vode goste od donje palube do palube mosta.

Paluba komandnog mosta se prostire sve do krmenog zrcala iznad krmene palube, pružajući zaštitu od sunca i kiše, a i omogućavajući mesto za još jednu tendu koja može da se spušta i podiže po potrebi. Paluba može i da se zatvori, u slučaju loših vremenskih uslova. I dok model 680 jeste jahta sa ravnom palubom, donja upravljačka konzola se nalazi na posebno izdignutoj platformi postavljenoj ispred salona, a ovakav raspored omogućava bolju vidljivost za kapetana, i zgodan pristup vratima direktno sa desne strane.

Tri velika prozora u glavnom salonu pružaju gostima pogled od 360 stepeni i preplavljuju enterijer svetlošću. Na ulazu u glavni salon, sa leve strane nalazi se kuhinja koja se otvara ka trpezariji sa stolom koji može da primi šest do osam ljudi. Veliki prostor za odmaranje/sedenje na sredini jahte predstavlja prostor sa kog svi gosti mogu da uživaju u pogledu na more.

Master apartman je zgodno postavljen par stepenica ispod donjeg kokpita. Ovakav raspored je prilično neuobičajen za jahtu ove veličine, i imitira tradicionalni raspored kakav se sreće na mnogo većim super jahtama. U master apartmanu sa leve strane kreveta nalazi se dvosed, a sa desne strane je stočić koji služi i kao toaletni stočić. Na plafonu iznad kreveta nalazi se prozor koji gleda u nebo i omogućava vam da posmatrate zvezde iz kreveta.

Druge stepenice iz salona vode do kabina u zadnjem delu jahte, gde vlasnik može da bira da li će imati dve ili tri odvojene sobe. VIP kabina je deo standardnog paketa, a napred imate opciju da imate još jednu veliku VIP kabinu ili dve manje prostorije sa po dva kreveta za dodatnu funkcionalnost.

Mašinskom prostoru se prilazi ili kroz vodonepropusna vrata ispred kabine za posadu, ili kroz otvor na krmenoj palubi. Ova prostorija je veoma prostrana i svim delovima se može lako pristupiti. Motori su smešteni napred, a kapsule POD pogona skroz nazad, što daje bolji balans po pitanju raspodele težine.

Plitak gaz omogućava fleksibilniji pristup širem spektru morskih puteva za krstarenje. Još jedna karakteristika ovog modela je njegov deplasman od nešto ispod 19.937 kg. Ovo ima veze sa tehnikama izgradnje koje su razvili u ovom brodogradilištu, i koje smanjuju težinu dok u isto vreme zadržavaju čvrstinu. Prednost koju manji deplasman donosi, po pitanju performansi, se oslikava u manjim motorima, boljoj potrošnji goriva i većoj autonomiji na vodi.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU[/button

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde