Zenith sat napravljen od delova trkačkog automobila iz Extreme E šampionata

Model Defy Extreme E Island X Prix Edition je drugi po redu koje je napravljen u saradnji sa šampionatom Extreme E, a neki od delova ovog sata su čak napravljeni od recikliranih materijala iz pneumatika koji su korišćeni u prethodnim trkama.

On ima najbrži serijski mehanizam kompanije Zenith (i najbrži u celoj industriji) – El Primero 9004, koji meri vreme do stotog dela sekunde. Ovaj mehanizam je perjanica Zenithove ponude visokofrekvencijskih mehanizama, sa dve zapinjače koje nezavisno kucaju: jedna frekvencijom od 5 Hz (36.000 vpč) za merenje vremena, i druga frekvencijom od 50 Hz (360.000 vpč) za funkciju hronografa.

S obzirom na to da je fokus Extreme E šampionata na održivosti, narukvice su napravljene od materijala iz recikliranih Continental CrossContact pneumatika koji su korišćeni u prvoj sezoni Extreme E šampionata. Premaz na poklopcu kućišta je napravljen od recikliranih E-grip pmeumatika, dok je zaštita ploče brojčanika napravljena od delova trkačke cerade iz prve sezone Extreme E šampionata. Nekoliko komponenti samih automobila napravljeno je od niobijuma što čini automobile čvršćim, lakšim i održivijim, uz bolju energetsku efikasnost.

Sat je skeletoniziran, velik (45 mm) i sportskog izgleda, sa kućištem, krunicom i drukerima hronografa od ugljeničnih vlakana. Štitnici drukera i prepoznatljiva 12-strana korona napravljeni su od mikropeskiranog titanijuma. Mehanizam je vidljiv kroz poklopac kućišta od safirnog stakla na kome se nalazi logo Island X Prix trke. Defy Extreme E Island X Prix Edition dolazi sa dve dodatne narukvice, jednom od crne gume i jednom od crne čičak trake. Serija je ograničena na 20 komada od kojih svaki košta 27.100$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde