Zeelander je predstavio svoju najveću jahtu do sad

Dizajner Cor D. Rover je na modelu 72 zadržao obline i spoljašnje proporcije manjih Zeelander jahti, dok je u isto vreme proširio krmeni deo. On je takođe dodao i neke karakteristike koje su jedinstvene za ovu jahtu.

Krmena paluba je otvorena i prostrana i dugačka je šest metara, sa dva sedišta na krmi koja gledaju na vodu. Ali jedinstvena hidraulična platforma na krmenom zrcalu se podiže i izlazi iz krmenog dela, duplirajući veličinu krmene platforme samo jednim pritiskom na dugme.

Na zadnjem delu te platforme se nalazi krevet za sunčanje koji se nalazi iznad vode, a između tog duplog kreveta i dva sedišta koja sa krme gledaju na more se otvara još veći prostor za odmaranje. Ovo je definitivno dobro osmišljena ideja koju ćemo sigurno videti na drugim brodovima uskoro.

Kada se krene prema pramcu, nailazi se na šank za doručkovanje, sa četiri barske stolice, odmah pored kuhinje. Postavljanje kuhinje ovde je veoma pametan potez dizajnera. Ako je vreme lepo, gosti mogu da jedu i ćaskaju sa kuvarom koji se nalazi u kuhinji, par koraka udaljen od njih.

A ako pada kiša ili duva vetar, staklena vrata i pregrada se spuštaju i zatvaraju kuhinju i ostatak unutrašnjeg dela i pretvaraju ih u zatvoreni boravak. Klupa raspoređena u „U“ oblik gleda ka pramcu i zajedno sa stolom predstavlja unutrašnji prostor za ručavanje.

Dvostruko sedište za kormilom može da se okreće i takođe da se priključi stolu. Prostor je okružen staklom sa svih strana, tako da uvek imate fenomenalan pogled, bez obzira na to kakvo je vreme napolju.

Zeelander Z72 će imati i čitav niz pogonskih opcija. Sa trostrukim Volvo Penta IPS motorima od 1.000 KS, kao najjačom opcijom, može da dostigne maksimalnu brzinu od 40 čvorova. Pri brzini od 24 čvora, može da pređe 630 nautičkih milja.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde