TOP 5: Električni bicikli u 2022. godini

Električni bicikli predstavljaju ekološki i zabavan način da se krećete po gradu, bilo da idete na posao, obavljate zadatke ili se jednostavno vozate u slobodno vreme. Iako oni često imaju prilično jaku cenu, ipak se mogu naći i neki modeli koji ne koštaju previše.

Ako tražite najbolje električne bicikle sa pristupačnom cenom, a ne samo najbolje električne bicikle, onda znamo da vam je cena važan faktor. Čak i jeftini bicikli koštaju po nekoliko stotina dolara, tako da sigurno želite da se informišete pre nego što uložite svoj novac. Ima nekoliko specifičnih faktora koje treba imati u vidu, kako biste mogli da procenite da li je određeni jeftini električni bicikl odlična kupovina ili, takoreći, krš. Najbolji modeli će se istaći po sledećim karakteristikama:

Cena, Autonomija, Motor, Izdržljivost i Dodaci.

Ukupno najbolji: Ride1Up Roadster V2

Po ceni od samo 1.000$, Ride1up Roadster V2 je zadivljujuće dobro izrađen i uglancan bicikl. Sa motorom snage 350W on je vrlo snažan za svoju cenu i pruža jako ubrzanje i pogon, što mu omogućava da postigne brzinu od 38,6 km/h uz asistenciju pri okretanju pedala. Roadster V2 ima autonomiju od 20-32 km u proseku, a brojni vozači kažu da su uspeli da pređu i po 40 kilometara sa jednim punjenjem. To je odlična autonomija za vožnju po gradu.

Bicikl je lagan – svega 15 kg – i vrlo kvalitetno izrađen. Pored toga on izgleda vrlo lepo, sa klasičnim estetskim detaljima koji čak ni ne podsećaju na e-bicikl.

Najbolji mountain bike: Ancheer Electric Mountain Bike 350W 26”

Nije neuobičajeno da cene električnih mountain bike modela budu bliže cifri od 10.000$ nego 1.000$, što ih čini dosta nepristupačnim velikom broju ljudi. Srećom, kompanija Ancheer ima vrlo sposobnu alternativu koja košta manje od 700$.

Sa motorom snage 350W koji ga pokreće do krstareće brzine od 32 km/h, Ancheer Electric Mountain Bike nema problema da juri uzbrdo. On takođe ima i pozamašnu autonomiju, s obzirom na to da mnogi korisnici prijavljuju da može da pređe daleko više od 32 km ako ste ekonomični sa papučicom gasa.

Izrada je takođe iznenađujuće dobra za jedan jeftini električni mountain bike, zbog čegasu brojni kupci ostavili sjajne recenzije nakon nekoliko meseci vožnje po neutabanim stazama. Amortizeri pružaju ugodnu i svestranu vožnju, a izgled bicikla je čist i sportski.

Najbolji sklopivi model: Vivi sklopivi električni mountain bike sa točkovima od 66 cm

Većina sklopivih e-bicikala deluju nekako klimavo, zahvaljujući njihovim karakterističnim šarkama. Proizvođač jeftinih bicikala Vivi je nekako uspeo da napravi sklopivi dizajn koji minimizira to klimanje, predstavivši svoj električni mountain bike sa točkovima od 66 cm, a pritom nećete morati da prodate bubreg da biste ga kupili.

Njegov snažni elektromotor od 350 W poguraće vas do brzine od 32 km/h koristeći ručicu gasa ili Pedal Assist sistem. Njegova autonomija od 22 km ne može da se poredi sa e-biciklima visokog nivoa, ali je prihvatljiva za bicikl od 800$ i trebalo bi da bude više nego dovoljna ljudima koji idu na posao da pređu svoju dnevnu rutu sa jednim punjenjem. Pored toga, Shimano menjač sa 21 brzine maksimalno olakšava vožnju uzbrdo.

Kada završite sa vožnjom, sa lakoćom možete da sklopite bicikl i isto tako ga ponovo rasklopite i osposobite za vožnju.

Najbolji ispod 500$: ENGWE Električni bicikl

Kada gledate koji električni bicikl biste mogli da kupite, a budžet vam je ispod 500$, najčešće ćete završiti gledajući premale sklopive bicikle. Električni bicikl kompanije Engwe je redak izuzetak koji vam da je šansu da kupite bicikl sa tradicionalnim okvirom po izuzetno niskoj ceni.

Engwe ima elektromotor od 250 W koji preko ručice za gas ili pedal assist sistema pokreće bicikl do maksimalne brzine od 32 km/h, uz zavidnu autonomiju od 29 km. Tu su i prednji amortizeri kao i Shimano menjač sa 21 brzinom za laku vožnju uzbrdo. On nema dodatnih detalja i njegov tradicionalni dizajn izgleda bolje od praktično svakog e-bicikla koji ćete naći u tom cenovnom rangu. Engwe električni bicikl isporučuje iznenađujuće odličan doživljaj vožnje po vrlo povoljnoj ceni.

Najbolji kompaktni e-bicikl: Sailnovo električni bicikl sa točkovima od 36cm

Sailnovo električni bicikl sa točkovima od 36 cm je iznenađujuće snažan za jedan kompaktni električni bicikl. Njegov elektromotor snage 450 W može brzo da dostigne 32 km/h preko ručice gasa ili uz pomoć pedal assist sistema. (U kompaniji Sailnovo tvrde da je autonomija daleko veća, ali neki recenzenti su prijavili da bicikl ne opravdava te tvrdnje). Dodajte na to iznenađujuće solidnu autonomiju i malo dizajnerskih elemenata, poput integrisanog prednjeg i zadnjeg svetla, plus centralni amortizer, i dobijate prilično solidan bicikl za nekih 500 dolara.

Neki ozbiljni biciklisti mogu da nađu kompaktne, sklopive e-bicikle po sličnim cenama koji nemaju strukturalnu čvrstinu koju se od njih očekuje. Generalno gledano, oni ponekad deluju malo klimavije od rivala koji nisu na sklapanje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde