Mercedes F1 bezbednosni i medicinski automobili za sezonu 2022

Ove godine ćemo gledati Meredes-AMG GT Black Series u ulozi zvaničnog bezbednosnog automobila u polovini trka ove sezone, jer Meredes nastavlja da deli ova zaduženja sa Aston Martinom.

Model Black Series menja Mercedes-AMG GT R koji je prošle godine služio kao bezbednosni automobil, dok je prethodni C63 karavan, koji je od 2015. godine korišćen kao medicinski automobil, zamenjen modelom GT 63 S 4MATIC+.

Jedna od najupečatljivijih promena na novom bezbednosnom automobilu je izostanak rotacionog svetla na krovu. Ono je sada zamenjeno novim sistemom svetlosne signalizacije koji je ugrađen u vetrobransko staklo, kao i u zadnji spojler.

Zadnja tablica će takođe biti osvetljena u odgovarajućim bojama kako bi služila kao signalizacija vozačima tokom trka, dok će svetla na bočnim prozorima omogućiti gledaocima na tribinama da vide kada bezbednosni automobil naglasi svoje povlačenje sa staze.

U kokpitu, vozaču bezbednosnog automobila Berndu Mejlenderu pomagaće suvozač Ričard Darker, koji ispred sebe ima dva monitora sa svim podacima vezanim za trku, kao i TV snimak kako bi pratio bolide F1 dok su na stazi.

Od 1996. godine – što znači više od četvrt veka – Mercedes-AMG obezbeđuje vozila hitnih službi za Formulu 1. U svojim ulogama kao zvanični F1 bezbednosni automobili, sportska vozila bezbedno predvode trkače Formule 1 stazama kada ih pozovu zbog loših vremenskih uslova ili u slučaju nezgode. Kada god je to potrebno, zvanični F1 medicinski automobil dolazi na lice mesta u najkraćem mogućem vremenu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde