TEST: Logitech Ergo K860 – Najudobnija tastatura na tržištu

Sa jedinstvenim oblikom i tapaciranim naslonom za ručne zglobove, Logitech Ergo K860 je maksimalno udobna ergonomska tastatura.

[vc_btn title=”Podesivi naslon za dlanove, Prijatni poklopci dugmića, Dosta podrške za ručne zglobove, Privlačan dizajn, Može da se poveže na više uređaja” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Nema pozadinsko osvetljenje, Nema punjive baterije ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Logitech je poznat po ultraudobnim i odlično dizajniranim proizvodima.

Miševi MX Ergo i MX Vertical mogu da se pohvale udobnim dizajnom koji smanjuje zamor mišića dok skrolujete i prevlačite mišem po ceo dan na poslu.
A sada će neki od tih istih elemenata biti iskorišćeni i u novoj Logitech tastaturi Ergo K860.

Sa cenom od oko 130 evra, Logitech Ergo K860 kompletira liniju Ergo proizvoda kompanije Logitech.
Ali ovo nije obična ergonomska tastatura.

Da li zbog jedinstvenog zakrivljenog dizajna i ergonomije, ili zbog udobnog naslona za dlanove, model K860 je definitivno jedna od najudobnijih tastatura na tržištu.

Sve je u zakrivljenju

Već na prvi pogled primećuje se da Logitech K860 nije tradicionalna ergonomska tastatura.
Umesto da stoji ravno na stolu kao Microsoft Surface ergonomska tastatura, Logitech K860 je malo izdignuta i zakrivljena i sa prednje i sa zadnje strane.

U kompaniji Logitech ovo zovu „razdvojeni zakrivljeni okvir tastature“.

Primetićete da je ova tastatura napravljena u celosti od plastike, a metalna ploča ispod gornjeg sloja služi kao podrška.
Uprkos tome što je zakrivljena i što je napravljena od plastike, ova tastatura je čvrsta i udobna, a za to postoji dobar razlog.

Ne samo da možete da provučete kablove od telefonskih punjača i sličnih uređaja ispod ove tastature, već i njena zakrivljenost i izdignutost obezbeđuju veću udobnost dok kucate.

Dizajnirana je da vam pomogne da postavite svoje ručne zglobove u neutralniju poziciju.
Takođe vam pomaže i da smanjite pritisak na ručne zglobove i podlaktice i omogućava vašim šakama, vratu i ramenima da se opuste dok kucate.

U kompaniji Logitech kažu da su uložili mnogo truda u ove detalje, i da imaju centar za istraživanje i razvoj gde su razvili čak 40 različitih prototipova tastature i u koji su pozvali prave ljude da testiraju njihove proizvode.

Kuckajte kao uragan na bilo kom uređaju

Biće vam potrebno malo vremena da se naviknete na ovu zakrivljenost i novi raspored gde su dugmići raspoređeni u obliku obrnutog slova „V“.
Par dana će vam biti čudno, ali kada se prsti naviknu na zakrivljenje i raspored postaće vam prirodno.

Ovo nije mehanička tastatura doduše, ako tražite dubok gaz i kliktav zvuk dok pritiskate dugmiće, moraćete da potražite neki drugi model.
Ergo K860 tastatura je više nalik na one koje se nalaze na laptopovima, sa gumenim membranama umesto mehaničkih prekidača ispod kapice dugmića.

Međutim, ima veći gaz od nekih ultratankih tastatura kao što je ona na MacBook Pro laptopu.

Takođe, kao i MX Keys tastatura, ova bežična tastatura predstavlja multi-platformu, što znači da možete da je koristite sa više uređaja istovremeno.
Možete da je prikačite na PC preko USB adaptera ili da je koristite preko Bluetootha i menjate između uređaja pritiskom na dugme na tastaturi.

Vrsta funkcijskih dugmića takođe oslikava ovo. Kao i kod modela MX Keys, imate Start i Options dugme za Mac i Windows.
Tu je i red dugmića na vrhu za upravljanje medijima i funkcijama. Osvetljenje, aplikacije, pretraga, zaključavanje, status baterije, sve se to nalazi gore.

A numerički deo je takođe solidne veličine.
Nažalost, K860 nema pozadinsko osvetljenje i nije punjiva tastatura.

Ovo je svesna odluka koju je proizvođač doneo.
Logitech nije hteo da žrtvuje čist dizajn tastature ili dve godine trajanja baterije sa dve AAA baterije.

Takođe, oni veruju da će se ova tastatura koristiti u kancelarijskom okruženju, gde je pozadinsko osvetljenje manje važno.

Da li bi trebalo da kupite ovu tastaturu?

Da. Ako želite tastaturu koja je prvenstveno udobna, onda je Logitech Ergo K860 prava tastatura za vas.
Ima vrlo udobni naslon za dlanove i dizajnirana je da smanjuje bol prilikom kuckanja.

Samo nedostatak pozadinskog osvetljenja i činjenica da nije punjiva je sprečavaju da bude savršena.

Logitech Ergo K860 SPEC:
Dimenzije: 233 x 456 x 48 mm, 1160 g
Povezivanje: Bluetooth 5.0 + USB Receiver
Ostalo: 2xAAA baterije
Bežični domet: 10 m
Bežična enkripcija između tastature i povezanog računara ili mobilnog uređaja.

CENA: $ 129.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Da li kupovati telefon sa 3.5...

Postojalo je vreme kada je direktno priključivanje na slušalice bilo jedini način da se ostvari slušanje...

GoPro Hero 12 Black –...

GoPro Hero 12 Black - TECH Hero 12 Black nudi nekoliko funkcija koje bi mogle biti zanimljive...

Px8 neverovatan zvuk ima svoju cenu

Bowers & Wilkins je napravio Px8 slušalice audiofilskog kvaliteta koje imaju neverovatan zvuk  i zaslužuju mesto...

ErgoSportive pametni krevet koji prati vaš...

ErgoSportive je krevet koji automatski podešava odeljak za glavu i noge, ima ugrađene beskontaktne uređaje za...

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Istražite Gillette Intimate i3, i5 kolekciju...

Uz četiri nova proizvoda, Gillette Intimate i3, i5 asortiman je osmišljen za jednostavnije, urednije i sigurnije...

Pametni bar automatski meša 1000 koktela...

Većina proizvoda za automatsko mešanje koktela koje smo videli tokom godina izgledaju pogodno samo za kuhinjski...

SwitchBot prepravlja pametne zavese da budu...

SwitchBot Curtain 3 je najnoviji kontroler pametnih zavesa koji vam omogućava da automatski, ručno ili glasovnim...
Ergonomska tastatura Ergo K860 donosi nenadmašno komforno iskustvo kucanja.TEST: Logitech Ergo K860 - Najudobnija tastatura na tržištu
[vc_btn title="Podesivi naslon za dlanove, Prijatni poklopci dugmića, Dosta podrške za ručne zglobove, Privlačan dizajn, Može da se poveže na više uređaja" style="flat" shape="square" color="success" size="sm" align="left" i_type="openiconic" i_icon_openiconic="vc-oi vc-oi-plus" css=".vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}" button_block="true" add_icon="true"][vc_btn title="Nema pozadinsko osvetljenje, Nema punjive baterije " style="flat" shape="square" color="danger" size="sm" align="left" i_type="openiconic" i_icon_openiconic="vc-oi vc-oi-minus" css=".vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}" button_block="true" add_icon="true"]
Logitech je poznat po ultraudobnim i odlično dizajniranim proizvodima. Miševi MX Ergo i MX Vertical mogu da se pohvale udobnim dizajnom koji smanjuje zamor mišića dok skrolujete i prevlačite mišem po ceo dan na poslu. A sada će neki od tih istih elemenata biti iskorišćeni i u novoj Logitech tastaturi Ergo K860. Sa cenom od oko 130 evra, Logitech Ergo K860 kompletira liniju Ergo proizvoda kompanije Logitech. Ali ovo nije obična ergonomska tastatura. Da li zbog jedinstvenog zakrivljenog dizajna i ergonomije, ili zbog udobnog naslona za dlanove, model K860 je definitivno jedna od najudobnijih tastatura na tržištu. Sve je u zakrivljenju Već na prvi pogled primećuje se da Logitech K860 nije tradicionalna ergonomska tastatura. Umesto da stoji ravno na stolu kao Microsoft Surface ergonomska tastatura, Logitech K860 je malo izdignuta i zakrivljena i sa prednje i sa zadnje strane. U kompaniji Logitech ovo zovu „razdvojeni zakrivljeni okvir tastature“. Primetićete da je ova tastatura napravljena u celosti od plastike, a metalna ploča ispod gornjeg sloja služi kao podrška. Uprkos tome što je zakrivljena i što je napravljena od plastike, ova tastatura je čvrsta i udobna, a za to postoji dobar razlog. Ne samo da možete da provučete kablove od telefonskih punjača i sličnih uređaja ispod ove tastature, već i njena zakrivljenost i izdignutost obezbeđuju veću udobnost dok kucate. Dizajnirana je da vam pomogne da postavite svoje ručne zglobove u neutralniju poziciju. Takođe vam pomaže i da smanjite pritisak na ručne zglobove i podlaktice i omogućava vašim šakama, vratu i ramenima da se opuste dok kucate. U kompaniji Logitech kažu da su uložili mnogo truda u ove detalje, i da imaju centar za istraživanje i razvoj gde su razvili čak 40 različitih prototipova tastature i u koji su pozvali prave ljude da testiraju njihove proizvode. Kuckajte kao uragan na bilo kom uređaju Biće vam potrebno malo vremena da se naviknete na ovu zakrivljenost i novi raspored gde su dugmići raspoređeni u obliku obrnutog slova „V“. Par dana će vam biti čudno, ali kada se prsti naviknu na zakrivljenje i raspored postaće vam prirodno. Ovo nije mehanička tastatura doduše, ako tražite dubok gaz i kliktav zvuk dok pritiskate dugmiće, moraćete da potražite neki drugi model. Ergo K860 tastatura je više nalik na one koje se nalaze na laptopovima, sa gumenim membranama umesto mehaničkih prekidača ispod kapice dugmića. Međutim, ima veći gaz od nekih ultratankih tastatura kao što je ona na MacBook Pro laptopu. Takođe, kao i MX Keys tastatura, ova bežična tastatura predstavlja multi-platformu, što znači da možete da je koristite sa više uređaja istovremeno. Možete da je prikačite na PC preko USB adaptera ili da je koristite preko Bluetootha i menjate između uređaja pritiskom na dugme na tastaturi. Vrsta funkcijskih dugmića takođe oslikava ovo. Kao i kod modela MX Keys, imate Start i Options dugme za Mac i Windows. Tu je i red dugmića na vrhu za upravljanje medijima i funkcijama. Osvetljenje, aplikacije, pretraga, zaključavanje, status baterije, sve se to nalazi gore. A numerički deo je takođe solidne veličine. Nažalost, K860 nema pozadinsko osvetljenje i nije punjiva tastatura. Ovo je svesna odluka koju je proizvođač doneo. Logitech nije hteo da žrtvuje čist dizajn tastature ili dve godine trajanja baterije sa dve AAA baterije. Takođe, oni veruju da će se ova tastatura koristiti u kancelarijskom okruženju, gde je pozadinsko osvetljenje manje važno. Da li bi trebalo da kupite ovu tastaturu? Da. Ako želite tastaturu koja je prvenstveno udobna, onda je Logitech Ergo K860 prava tastatura za vas. Ima vrlo udobni naslon za dlanove i dizajnirana je da smanjuje bol prilikom kuckanja. Samo nedostatak pozadinskog osvetljenja i činjenica da nije punjiva je sprečavaju da bude savršena. Logitech Ergo K860 SPEC: Dimenzije: 233 x 456 x 48 mm, 1160 g Povezivanje: Bluetooth 5.0 + USB Receiver Ostalo: 2xAAA baterije Bežični domet: 10 m Bežična enkripcija između tastature i povezanog računara ili mobilnog uređaja. CENA: $ 129.99 Ergonomska tastatura Ergo K860 donosi nenadmašno komforno iskustvo kucanja.TEST: Logitech Ergo K860 - Najudobnija tastatura na tržištu