TOP 5: Izvanrednih električnih motocikala sa EICMA sajma

Plug-in „baby“ električni motocikli su stigli, i ne idu nikuda.

Ponuda električnih motocikala je porasla kad su u pitanju modeli za 2020. godinu, a u nastavku ćete naći nekoliko modela koji su se izdvojili iz mase na EICMA sajmu motocikala 2019. godine.

Električna revolucija kod motocikala deluje kao da se odvija u usporenom snimku, naročito u poređenju sa automobilskim sektorom. Već godinama svi čekaju da plug-in motocikli naprave proboj u mejnstrim, ali bilo je dosta pokušaja i odustajanja.

Međutim, ovogodišnji EICMA sajam motocikala u Milanu je dokazao da se nazire nada, sa uverenjima da će električni motocikli stići do prodajnih salona u vašoj blizini u skorijoj budućnosti. U nastavku se nalazi pet modela koji se izdvajaju:

Kymco RevoNEX

Maksimalna brzina od 204 km/h stavlja model RevoNEX za dlaku ispred modela Zero SR/F koji je postavio standarde u ovoj kategoriji, što znači da još uvek neobjavljena konjaža ovog Kymco motocikla mora biti blizu 110 ks, koliko ima model američke kompanije. Što se tiče ubrzanja, u kompaniji Kymco kažu da će RevoNEX ubrzavati od 0-100 km/h za 3,9 sekundi kao i da će moći da postigne maksimalnu brzinu nakon 11,8 sekundi.

Kymco je takođe pokazao veliku zainteresovanost da učini RevoNEX zanimljivim za vožnju, opremivši ga šestostepenim manuelnim menjačem i kvačilom za bolje performanse i veću angažovanost vozača. Iako imate opciju da ga jednostavno ubacite u drugu brzinu čime dobijate mogućnost da vozite bez korišćenja kvačila uz jednostavno okretanje ručke za davanje gasa u opsegu od 0-112 km/h, menjač dodaje svestranost i čini motocikl prepoznatljivijim za iskusne motoraše.

Buka, to jest nedostatak iste, je još jedna stvar na koju se ljudi redovno žale kad su u pitanju električni motocikli. U kompaniji Kymco su bili vredni po ovom pitanju, dajući modelu RevoNEX „aktivni akustični motor“ (AAM) koji opisuju kao „multifrekvencijski generator zvuka koji pojačava prirodni zvuk elektromotora“.

Kombinacijom rezonantnog zvuka aktivnog akustičnog motora i mehaničkog zvuka menjača, zvuk koji proizvodi RevoNEX dobija izraženu dubinu i kompleksnost. On odražava puls motocikla i otkriva status opterećenosti elektromotora, on omogućava vozaču da ima situacionu svest.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde