Potpuno Novi Yaris

Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila.

Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkiranje, okretan u gradu, a opet udoban na dužim putovanjima.

Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve to ima pristupačnu cenu.

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahteve, novi Yaris donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture (TNGA) po prvi put u ovaj segment vozila, kao i Toyotin hibridni pogon četvrte generacije.

Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži da stvori najsigurniji automobil u klasi.

Spoljni dizajn novog Yarisa opisuju kao „kompaktan i okretan“, uvek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština Yarisove filozofije „veliki mali“.

Dizajn unutrašnjosti sledi princip „manje je više“, stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozača, a visokokvalitetni materijali nude prijatan ambijent u kabini.

Novi Yaris, pored 1,5-litarskog hibridnog pogona nove generacije, biće dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima.

Početak prodaje novog Yarisa očekuje se na jesen sledeće godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde