Inspirišuća zona komfora

Dobro došli u novi, digitalniji i efikasniji svet, i dobro došli kući: nova C-Klasa predstavlja oba, i u svim pogledima stvara zonu udobnosti koja je sigurna u budućnost u vreme svetske transformacije.

Kao prva klasična serija modela brenda Mercedes-Benz, nova C-Klasa je elektrifikovana zahvaljujući plug-in hibrid tehnologiji i 48-voltnom tehnologijom i integrisanim starter-generatorom.

Zahvaljujući visoko efikasnom sistemu baterija, postiže se domet do 100 km (WLTP) u plug-in hibrid verziji.

To je dosada bez presedana u ovoj kategoriji. Ostala tehnička poboljšanja uključuju opcione funkcije kao što su DIGITAL LIGHT i upravljanje zadnjom osovinom.

Modeli limuzine i karavana imaće zajedničku premijeru, i moći će da se poruče od 30. marta, dok se u salonima očekuju od leta 2021.

Gledajući sa strane, složeno izvajane površine stvaraju jedinstvene svetlosne efekte.

Nasuprot tome, dizajneri su linije sveli na minimum, kako bi se još više naglasila takozvana linija modne piste, odnosno ramena linija.

U karavan verziji, progresivna linija krova, u kombinaciji sa kosim zadnjim staklom, dodaje sportski karakter bez funkcionalnih kompromisa.

Ostale karakteristike koje stvaraju sportski, superiorni izgled uključuju širok trag točkova sa točkovima dimenzije od 17 do 19 inča u ravni bokova vozila i sa modernim dizajnom.

Spreda je prepoznatljiva rešetka hladnjaka karakteristična za brend.
Kvalitetni dizajn zadnjih farova doprinosi nepogrešivom dnevnom i noćnom izgledu.

U verziji limuzine, farovi po prvi put imaju dizajn iz dva dela u C-Klasi, sa svetlosnim funkcijama podeljenim između bočnog zida i lampi poklopca prtljažnika.
Njihova precizno konfigurisana unutrašnjost takođe postavlja visok nivo standarda kvaliteta.

Opcioni odnosno ukrasni elementi linija opreme atraktivno zaokružuju izgled zadnjeg dela.
Tri nove boje – “spectral plava”, “high-tech srebrna” I “opalite bela” – su dodate gami boja u ponudi.

Komandna tabla je podeljena na gornji i donji deo: na gornji deo koji podseća na krila sa zaobljenim spljoštenim otvorima za ventilaciju čiji dizajn podseća na izduve avio-motora, i na luksuzne prostrane ukrasne elemente.

Ovi elementi “teku” iz centralne konzole ka komandnoj tabli bez ikakvih prekida.
Fokus na vozača pruža sportski karakter: instrument tabla i centralni displej su blago nagnuti ka vozaču za šest stepeni.

Vozački deo krasi LCD ekran visoke rezolucije. Samo-stojećeg je dizajna i stvara utisak da pluta iznad profila sa oblikom krila i luksuznih ukrasnih elemenata u donjem delu.

Promena principa ka digitalizaciji je takođe uočljiva na centralnom displeju: funkcijama vozila se može upravljati korišćenjem visoko-kvalitetnog ekrana osetljivog na dodir. Portret orjentacija je posebno korisna za navigaciju.

Moderan pojednostavljen dizajn panela vrata se završava spajanjem u komandnu tablu.

Centralni panel vrata sa integrisanim osloncima za ruku se pojavljuje iz vertikalne površine i polako prelazi u horizontalan položaj.

Specijalni dizajn opcione AVANTGARTDE opreme ili sportskih sedišta nove C-Klase koristi slojeve i omotane površine kako bi stvorio utisak lakoće.
Nasloni za glavu su potpuno novog dizajna I pričvršćeni su za naslon zapečaćenom oblogom ispod koje se nalazi mehanizam za podešavanje.

Za C-Klasu dostupna je kontrolna tabla presvučena veštačkom kožom kao i pojasni delovi sa nappa-izgledom (opciona oprema, standard u AMG liniji opreme).

Asortiman dostupnih ukrasnih obloga prikazuje inovativne površine.

One uključuju nove interpretacije furnira sa otvorenim porama u smeđim tonovima kao i crni furnir sa otvorenim porama od drveta kombinovane sa izuzetno finim ukrasnim detaljima od pravog aluminijuma koji prate konture kontrolne table.

Ekran vozača i medija ekran nude sveobuhvatni, estetski doživljaj.
Izgled ekrana može biti individualizovan sa tri stila prikaza (Discreet, Sporty, Classic) i sa tri režima rada (Navigation, Assistance, Service).

Sa MBUX Smart Home funkcijom, C-Klasa sada postaje mobilni kontrolni centar za Vaš dom. Budući da se Smart Home oslanja na WLAN, senzori čine Vaš dom sve inteligentnijim i komunikativnijim: temperature i svetla, roletne i električni uređaju mogu se daljinski nadgledati i kontrolisati.

Sa uslugom “Online Music”, Mercedes-Benz je sada u potpunosti integrisao glavne usluge za striming muzike u MBUX infotejment sistem.

Zahvaljujući sistematskoj elektrifikaciji i principu inteligentnog smanjivanja veličine, nova C-Klasa postavlja standard u efikasnosti.

Paleta motora ima samo četvoro-cilindarske jedinice iz trenutne modularne Mercedes-Benz porodice motora FAME (Family of Modular Engines).
Shodno tome, paleta motora igra glavnu ulogu u fleksibilnosti međunarodne proizvodne mreže.

Nova C-Klasa proizvodiće se u pogonima u Bremenu (Nemačka), Pekingu (Kina) i Istočnom Londonu (Južna Afrika). Fabrika u Bremenu, najveći privatni poslodavac u regionu sa više od 12.000 radnika, vodeće je postrojenje za ovu seriju modela za međunarodne proizvodne pogone C-Klase.

Oni, na primer nude digitalne treninge. Na ovaj način, nova C-Klasa biće fleksibilno integrisana u kontinuiranu serijsku proizvodnju širom sveta.

Bliska, digitalno podržana saradnja između zaposlenih u globalnoj proizvodnoj mreži C-Klasa će omogućiti nesmetan početak proizvodnje u svim pogonima širom sveta.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde