Mali kombi sa opremom visokog kvaliteta!

Novi EQT nudi porodicama, kao i rekreativno aktivnim ljudima, atraktivan ulazak u potpuno električni svet brenda Mercedes. Mali električni kombi će moći da se naruči u bliskoj budućnosti. Cene se kreću od oko 49.000 EUR euros za EQT sa elektromotorom od 90 kW i standardnom dužinom. Zahvaljujući Black Panel rešetki hladnjaka sa centralnom zvezdom i dinamički dizajniranim rebrima hladnjaka, novi EQT je odmah prepoznatljiv kao član Mercedes-EQ porodice. Mali električni kombi kombinuje kompaktne spoljašnje dimenzije sa dovoljno prostora. Istovremeno, zahvaljujući zaštićenoj instalaciji baterije u podvozju koja štedi prostor, sa povoljno niskim centrom gravitacije, nudi skoro istu varijabilnost i funkcionalnost u unutrašnjosti kao i T-Klasa sa konvencionalnim pogonom. EQT je dugačak 4498 milimetara, širok 1859 milimetara i visok. 1819 milimetara.

Najsavremeniji električni motor

Prilikom lansiranja na tržište, dostupan je električni motor sa snagom od 90 kW (122 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 245 Nm. Litijum-jonska baterija se nalazi na mestu zaštićenom od sudara u podvozju ispred zadnje osovine i ima upotrebljiv kapacitet od 45 kWh. EQT se puni napred ispod Mercedesove zvezde, što je praktično i zgodno, posebno kada se puni u gradu u uslovima tesnog parkiranja. Za punjenje naizmeničnom i jednosmernom strujom, EQT standardno ima CCS utičnicu za punjenje i CCS kabl za punjenje.

Brojni sistemi pomoći i sedam vazdušnih jastuka kao standard

Bezbednost je osnovna vrednost brenda Mercedes-Benz. Visok nivo bezbednosti modela EQT je poboljšan njegovom stabilnom strukturom karoserije, sa putanjama za absorpciju energije sudara  kao i širokim spektrom sistema za pomoć vozaču. Oni mogu pomoći vozaču u brojnim situacijama. Mali električni kombi takođe ima mnogo toga da ponudi kada su u pitanju sistemi za zadržavanje: opremljen je centralnim vazdušnim jastukom koji se može aktivirati između sedišta vozača i suvozača u slučaju ozbiljnih bočnih sudara. Standardno je ugrađeno ukupno sedam vazdušnih jastuka.

Prilikom kalibracije sistema za pomoć vozaču, razvojni tim je poseban akcenat stavio na najskladnije moguću koordinaciju intervencije upravljanja, koje su vozačima prvom trenutku gotovo neprimetne. Sistemi za pomoć  prate saobraćaj i okolinu na osnovu radarskih senzora i kamera. Ako je potrebno, mogu pružiti upozorenje i podršku.

Pored zakonski zahtevanih ABS i ESP® sistema, EQT je standardno opremljen Mercedes-Benz sistemom za hitne pozive. Nudi dodatne funkcije u poređenju sa zakonom potrebnim eCall-om.

Za dodatnu udobnost i bezbednost prilikom parkiranja, kao opciona oprema dostupna je aktivna pomoć pri parkiranju sa PARKTRONIC-om i kamerom za vožnju unazad.

Jedinstveno korisničko iskustvo sa MBUX-om i Mercedes me

Sa standardnim MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment sistemom i pristupom širokom spektru digitalnih dodataka Mercedes me, EQT postavlja standarde u povezivanju u segmentu malih kombi vozila. Prednosti MBUX-a uključuju adaptivni softver, intuitivan koncept rada preko 7-inčnog ekrana osetljivog na dodir ili tastera za kontrolu dodira na volanu, integraciju sa pametnim telefonom Apple Car Play i Android Auto, hands-free sistem preko Bluetooth veze i digitalni radio (DAB i DAB+). MBUX je opciono dostupan sa integrisanim navigacionim sistemom i inteligentnim glasovnim asistentom „Hey Mercedes“.

Punjenje na putu na sve više javnih stanica za punjenje

Mercedes me Charge  omogućava Mercedes-EQ korisnicima praktičan pristup javnim punjačima različitih provajdera širom Evrope uz samo jedan ugovor. Pored toga, nakon što samo jednom sačuvaju željeni način plaćanja, oni imaju koristi od integrisane funkcije plaćanja sa jednostavnim naplatom. Aplikacija Mercedes me prikazuje tačnu lokaciju, trenutnu dostupnost i cene na odabranoj stanici za punjenje. Na stanici za punjenje autentifikacija se odvija preko displeja multimedijalnog sistema MBUX, aplikacije Mercedes me ili kartice za punjenje Mercedes me Charge. Sve ostalo se upravlja automatski preko Mercedes me Charge.

Održiva poslovna strategija koja pokriva ceo životni ciklus

Mercedes-Benz Vans je čvrsto usidrio svoje liderske težnje za električnu mobilnost u svojoj strategiji i sistematski elektrifikuje sve serije modela. Danas kupci, operateri voznih parkova i proizvođači karoserija već mogu da biraju između četiri modela sa električnim napajanjem: eVito, eSprinter, eVito Tourer i EQV. Sa modelom EQT, električni portfolio će sada biti proširen na segment malih kombi vozila u bliskoj budućnosti.

„Za Mercedes-Benz venove, budućnost je električna – bez obzira na veličinu ili svrhu kombija. Najnovija tačka dokaza ovog strateškog pravca je naš novi EQT sa potpuno električnim pogonom. Nakon lansiranja na tržište, kompletan portfolio kombija će takođe će biti dostupni u elektrifikovanom obliku. Od sredine decenije, implementiraćemo sledeću fazu naše strategije elektrifikacije sa VAN.EA: svi srednji i veliki kombiji zasnovani na novoj modularnoj arhitekturi biće potpuno električni ”. Klaus Rehkugler, Rukovodilac prodaje Mercedes Benz venova

Od sredine decenije, svi novoizvedeni kombiji brenda Mercedes-Benz biće isključivo električni. Mercedes Benz Vans implementira sledeću fazu svoje strategije elektrifikacije sa VAN.EA (Mercedes-Benz Vans Electric Architecture). VAN.EA je osnova za sve Mercedes-Benz eVan vozila u srednjim i velikim segmentima koji će biti lansirani od sredine decenije. Nova arhitektura ima modularnu strukturu i „samo je električna“.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde