Garmin Edge 1040 Solar: Mnogo više od kompjutera za bicikl

Garmin predstavlja nešto sasvim novo dodavanjem solarnog punjenja u svoju liniju Edge 1040 kompjutera. Mnogo malih izmena, ultrajednostavno monitranje, novi nosač i nekoliko saveta za treniranje za one koji žele da nadmaše svoj prethodni rezultat.

Dodatak solarnog panela sa prednje strane jedinice je dobro poboljšanje, naročito za ljude koji često zaborave da napune kompjuter nakon vožnje. Ekran na solarni pogon omogućava korisniku da vidi koliko energije dobijaju od sunca u svakom trenutku i šta mogu da urade da to bude još efikasnije, kao npr. da ostave bicikl ili samo kompjuter napolju na suncu dok prave pauzu za kafu.

Ekran je lako čitljiv i ne baca odsjaj dok ste na putu. Povratne informacije su brze i konstantne. Fotoćelija za svetlinu ekrana je iskusno sakrivena iza gornjeg solarnog panela.

Pored početnog ekrana, korisnici mogu da vide i učinak sa prethodnih treninga, preporučene trening vožnje i druge parametre pre nego što krenu sa vožnjom. Vizuali pozivaju korinika da bude aktivniji sa korišćenjem jedinice. Navigacijska podešavanja na početnom ekranu su odlična. Možete jednostavno da tapnete na startnu tačku i kasnije nađete put do nje ako se izgubite ili vam treba najkraća ruta do kuće. Ova vrsta navigacije bi bila odlična za istraživanje novih predela kada odete na putovanje i a proces podešavanja zahteva par koraka manje nego kod klasičnih navigacija.

Sa razvojem prediktivnih treninga i veštačke inteligencije za treniranje, novi Edge 1040 Solar integriše preporuke za treninge na nenapadan način. Preporuke za treninge su prilično predvidive, pri čemu algoritam traži nedostatke u učinku vozača iz baze podataka prethodnih treninga. Većina preporuka za treninge su blokovi podataka o podataka o naporu na pragu povišenog intenziteta, tempu ili izdržljivosti… Preporuke za treninge plod su partnerstva kompanija Garmin i Firstbeat Analitycs i iste su one koje imate na Garmin pametnim satovima koji predviđaju vreme potrebno za istrčavanje maratona itd.

Ako sistemu dajete dobre povratne informacije i držite se parametara iz preporuka za treninge, možete da navedete sistem da vam pruži „produktivnu“ ocenu treninga. Ako preterate ili podbacite, dobićete ocenu „neproduktivan“ ili „preforsiran“. Treninzi su dovoljno bazični za većinu korisnika, ali ovaj sistem neće moći da zameni stručnost pravog biciklističkog trenera u dogledno vreme.

Cena (750$ za jedinicu o kojoj ovde govorimo) je prilično visoka za kompjuter za bicikl. Garmin doduše nudi i Edge 1040 bez solarnih funkcija za 600$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde