Urwerk je ponovo izmislio displej za satove

Inovativni displej za prikazivanje vremena, od kraljeva inovativnih displeja koji prikazuju vreme.

Od svog nastanka, Urwerk je uvek pomerao granice onoga što mehanički sat može da bude. Osnivači Martin Fraj (Martin Frei) i Feliks Baumgartner (Felix Baumgartner) nastavljaju da donose inovacije kako po pitanju dizajna tako i po pitanju mehanike, uvek koristeći svoje veliko iskustvo u pravljenju satova da svoja dela upišu u istoriju horologije.

Njihov najnoviji izum, model UR-111C koristi potpuno novu vrstu displeja koji pomalo odstupa od njihovog sistema satelita koji kruže po časovniku, po kom su poznati.

I ovaj sat je zaista poseban. Napred ima dva konusna displeja – sa leve strane ima „jumping hour“ komplikaciju, a sa desne prikazuje minute – a u sredini se nalazi jedinstveni spiralni brojač minuta koji takođe ima i retrogradnu funkciju. Kao da to nije dovoljno, tu je i digitalni displej koji prikazuje sekunde na gornjoj strani sata koji koristi čitav niz optičkih vlakana da projektuje brojeve na „prozoru“ od safirnog kristala.

U prilog novom načinu prikazivanja vremena, Urwerk je želeo kupcima da pruži i novi način komunikacije sa satom.
Primetićete da na ovom satu ne postoji tradicionalna krunica. Umesto nje, tu su dva mehanizma za navijanje i podešavanje sata.

Za navijanje se koristi cilindrični valjak koji je postavljen u kućište, odmah ispod onog displeja za sekunde.
A da biste podesili sat, tu je poluga koja iskače sa desne strane kućišta i koju onda koristite da pomerate sate i minute napred ili nazad.

Ovo je definitivno sat koji sve radi drugačije od drugih, i ako tražite nešto zaista jedinstveno, Urwerk UR-111C je više nego zanimljiva opcija.

Ovaj sat daje sve od sebe želeći da radi stvari na drugačiji, iznenađujuć način, i različiti pokazivači koje ima su zaista vrhunski odrađeni, i po pitanju preciznosti i po pitanju izrade.

Satovi poput UR-111C teraju nas da preispitujemo ono što smo mislili da već znamo o mehaničkim satovima, teraju nas da koristimo nove načine za interakciju sa njima, i podstiču nas da budemo otvoreni za nove interpretacije tradicionalne horologije.

Specifikacije Urwer UR-111C

Dimenzije: 42mm x 46mm
Debljina: 15mm
Materijal kućišta: Nerđajući čelik ili nerđajući čelik sa gunmetal završnom obradom
Boja kazaljke: Crni točkići na displeju
Brojevi: Arapski
Iluminacija: Da
Vodootpornost: 30 metara
Narukvica: Crna narukvica od krokodilske kože
Kalibar: Caliber UR-111C
Funkcije: Jumping hours, retrogradni linearni minuti, digitalni minuti, digitalne sekunde
Rezerva snage: 48 sati
Navijanje: Automatsko
Frekvencija: 4 Hz (28,800 vph)
Dijamanti: 37
Cena: 130.000 švajcarskih franaka sa bilo kojom završnom obradom
Ograničena serija: 25 komada, svaki od nerđajućeg čelika i od nerđajućeg čelika sa gunmetal završnom obradom

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde