Povratak manuelnog menjača

Toyota je osluškivala glas ljubitelja i kupaca sportskih automobila, a sada je i potvrđeno da će nova GR Supra sa šestostepenim inteligentnim manuelnim menjačem (iMT) uskoro biti predstavljena u Evropi. Novi član porodice pruža prilku Toyoti da sva tri svoja GR modela dostupna u Evropi ponudi s manuelnim  menjačem i tri papučice, bilo kao kao standard  ili kao opciju.

Inteligentni menjač (iMT) koristi pametni kontrolni sistem, a programiran je novim softverom koji daje prednost sportskim performansama. Prilikom prebacivanja u viši stepen prenosa, svi parametri se podešavaju tako da optimizuju obrtni moment motora u trenutku aktiviranja i otpuštanja kvačila.

Toyota je iskoristila priliku nastalu uštedom na težini novog manuelnog menjača kako bi GR Supra gamu obogatila modelom Lightweight.

Model GR Supra Lightweight s trolitarskim motorom lakši je za 38,3 kilograma u poređenju s masom praznog vozila aktuelnog 3,0-litarskog modela s automatskim menjačem.

Ugradnjom novog manuelnog menjača i novih 19-inčnih aluminijumskih naplataka postignuto  je smanjenje težine od 21,8 kg; Lightweight model je lakši za dodatnih 16,5 kg jer je zamenjen audio sistem, odustalo se od kožnih presvlaka sedišta, električnog podešavanja i lumbalne podrške. Sva ova smanjenja mase poboljšavaju preciznost upravljanja i ponašanje automobila.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde