Pesme motora: simfonija V12

Serija video intervjua kompanije Lamborghini po imenu Pesme motora: Hajde da razgovaramo bavi se naukom i inspiracijom koja stoji iza tri plejliste koje su dostupne na platformi Spotify. Pesme motora su rezultat projekta na kom su radili muzički producent Aleks Trekariči i inženjeri zvuka kompanije Lamborghini, slaveći Lamborghini motore sa unutrašnjim sagorevanjem – V12, V10 i V8 – uz muziku koja odražava njihov zvuk i vibracije.

Neponovljivi krešendo Lamborghinijevog V12 motora, sa njegovim dramatičnim promenama visine tona u zavisnosti od toga koliko vozač pritisne papučicu gasa, pa nabije obrtaje i pokrene zupčanike, muzički je analogan violini: vozeći model Aventador Ultimae po putu i slušajući Pesme motora V12, kompozitor, muzičar i proizvođač žičanih instrumenata Luka Natali Stradivari iskusio je fizičku muzikalnost atmosferskog V12 motora i nauku iza plejliste Pesme motora.

Luka je poslednji potomak Antonija Stradivarija, najvećeg proizvođača violina ikada, a njegovim harmoničnim čulima se veoma dopala kombinacija vriska V12 motora i visokih tonova violine. „Visoke frekvencije violine su vrlo emotivne i svakoga će pogoditi“, kaže Luka Stradivari, „dajući nagoveštaj onoga što umetnost i muzika mogu da budu“.

„Kao i kod automobila, harmoniju violini daju svi elementi njene konstrukcije, od drveta do laka. Ali njenu visinu tona određuje izvođač, kao što i zvuk automobila određuje vozač.“

Zvuk V12 motora će uskoro otići u istoriju jer je Lamborghinijev poslednji čistokrvni V12 sa unutrašnjim sagorevanjem isporučen sa zadnjim modelom Aventador Ultimae koji je sišao sa proizvodne trake 2022. godine. Od ove godine, naslednik Aventadora biće opremljen plug-in hibridnom verzijom V12 motora.

Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V12

Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V10

Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V8

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Upoznajte TOYOTU bz4x

Model bZ4X je prostran, udoban SUV, dostupan s...

Lexus predstavlja sledeću evoluciju flegšip limuzine

Lexus je za redizajniranu verziju svoje flegšip limuzine...

Vozi MINI Countryman bez brige!

MINI Srbija je za sam kraj godine pripremio...

TOP 5: PLOVILA PREKO 10M

JEANNEAU CAP CAMARAT 12.5 WA SÉRIE2 Prepoznatljivi dizajn omogućava...

Fanatec Gran Turismo DD Pro volan: Neka...

Pripremite se za najnoviju verziju realističnog simulatora vožnje,...

Motocikl u stilu filma Nije vreme za umiranje:...

Postoje ne jedan, nego dva Bond motocikla! Modelu...

FERING PIONEER JE ELEKTRIČNI TERENAC

Fering je nova kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva ali...

Snažni kupe na startnoj liniji 2021.

CLS će doći na startnu liniju u aprilu...

Dugo očekivani JAZZ u Srbiji

Dugoočekivana, potpuno nova, HONDA Jazz je stigla na...

TOP 5: PLOVILA OD 8M DO 10M

SEA RAY 265 SUNDANCER Sa legendarnim linijama Sundancer porodice...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Serija video intervjua kompanije Lamborghini po imenu Pesme motora: Hajde da razgovaramo bavi se naukom i inspiracijom koja stoji iza tri plejliste koje su dostupne na platformi Spotify. Pesme motora su rezultat projekta na kom su radili muzički producent Aleks Trekariči i inženjeri zvuka kompanije Lamborghini, slaveći Lamborghini motore sa unutrašnjim sagorevanjem - V12, V10 i V8 – uz muziku koja odražava njihov zvuk i vibracije. Neponovljivi krešendo Lamborghinijevog V12 motora, sa njegovim dramatičnim promenama visine tona u zavisnosti od toga koliko vozač pritisne papučicu gasa, pa nabije obrtaje i pokrene zupčanike, muzički je analogan violini: vozeći model Aventador Ultimae po putu i slušajući Pesme motora V12, kompozitor, muzičar i proizvođač žičanih instrumenata Luka Natali Stradivari iskusio je fizičku muzikalnost atmosferskog V12 motora i nauku iza plejliste Pesme motora. Luka je poslednji potomak Antonija Stradivarija, najvećeg proizvođača violina ikada, a njegovim harmoničnim čulima se veoma dopala kombinacija vriska V12 motora i visokih tonova violine. „Visoke frekvencije violine su vrlo emotivne i svakoga će pogoditi“, kaže Luka Stradivari, „dajući nagoveštaj onoga što umetnost i muzika mogu da budu“. „Kao i kod automobila, harmoniju violini daju svi elementi njene konstrukcije, od drveta do laka. Ali njenu visinu tona određuje izvođač, kao što i zvuk automobila određuje vozač.“ Zvuk V12 motora će uskoro otići u istoriju jer je Lamborghinijev poslednji čistokrvni V12 sa unutrašnjim sagorevanjem isporučen sa zadnjim modelom Aventador Ultimae koji je sišao sa proizvodne trake 2022. godine. Od ove godine, naslednik Aventadora biće opremljen plug-in hibridnom verzijom V12 motora. Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V12 Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V10 Kliknite ovde da poslušate plejlistu Pesme Motora: V8