Nova Toyota GR Supra GT4 koncept po prvi put u akciji

Toyotini najbolji trkački, reli i putnički automobili doprineće zvuku i spektaklu Goodwood festivala brzine ove nedelje od 4. do 7. jula.

Godišnja proslava automobilizma i moto sporta, koja privlači hiljade obožavatelja na istorijsko imanje Goodwood na jugu Engleske, predstaviće potpuno novu Toyotu GR Supra u trci, vožnji na putu i čak prilagođenoj drifting specifikaciji.

Novi GR Supra GT4 koncept po prvi put će biti u akciji na čuvenom brežuljku, a voziće ga automobilista TOYOTA GAZOO Mike Conway. Njegovo pojavljivanje u Goodwoodu dolazi nakon njegovog svetskog debija na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine, gde je predstavljen kao studija o tome kako bi se novi GR Supra mogao razviti kao pristupačan predlog za auto sport i GT4 takmičenja.

Standardna Toyota GR Supra takođe će učestvovati na festivalu, vraćajući se na scenu sa svoje svetske premijere u javnoj vožnji prošle godine, gde se takmičila sa karoserijom u prepoznatljivoj kamuflaži „A90“. Ovog puta neće biti prerušavanja jer najavljuje svoj dugo očekivani dolazak na evropske puteve kasnije ove godine. Za upravljačem će opet biti glavni inženjer Tetsuia Tada, sportski genije koji je vodio preporod legendarne Supre i koji je takođe stvorio Toyota GT86 coupe.

Dodajući još jednu dimenziju GR Supra iskustvu u Goodwoodu, Toyota GR Supra Drift od HKS-a će debitovati u Live Action Areni. Kreiran od strane specijalista HKS-a, njime će upravljati Nobuteru Taniguchi, jedan od najvećih japanskih drifting zvezda. Posebne karakteristike ovog automobila od 700 KS su HKS GTIII-4R turbo sistem, HKS HIPERMAX sistem oslanjanja, Endless Racing kočnice i Yokohama Advan točkovi i pneumatici.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde