Omega oživljava ime hronoskop u formi Speedmastera koji radi sve

Naziv Hronoskop je poslednji put korišćen tokom 2000-ih.

Najnoviji sat kompanije Omega, Speedmaster Chronoscope, spaja sve tradicionalne merne skale koje se vezuju za hronografe kako bi se postigla još veća funkcionalnost.

Većina hronografa se opredeljuje za jednu od tri skale; tahimetar koji meri brzinu u odnosu na pređen put, telemetar koji meri pređen put u odnosu na brzinu zvuka i pulsometar koji meri puls.

Ali novi Omega Speedmaster Chronoscope prečnika 43 mm – nova kolekcija od sedam modela koja oživljava ime koje je poslednji put korišćeno u liniji DeVille tokom 2000-ih – uključuje sve tri skale koristeći niz koncentričnih skala na sredini brojčanika koje su često korišćene tokom prve polovine 20-og veka.

Unutra se nalazi prelepo obrađeni mehanizam Co-Axial Master Chronometer Calibre 9908 na ručno navijanje sa točkom sa stubićima i Geneva talasastim šablonom koji prekida tradiciju i izbija iz balansnog točka umesto iz sredine mehanizma.

Dva burenceta glavne opruge sa DLC premazom proizvode rezervu snage od 60 sati.

Šest modela iz ove linije su od nerđajućeg čelika sa brojčanicima u varijantama boja koje uključuju srebrnu preko plave, plavu preko srebrne ili crnu i crvenu preko srebrne, sa kožnim kaišem ili narukvicom od nerđajućeg čelika.

Poslednji model ima brojčanik u braon-oksidiranoj boji i kućište od bronzano-zlatne legure brenda Omega koja, zbog mešavine metala, može da se kvalifikuje i kao bronza i kao zlato od 9 karata.

U ovoj verziji je aluminijumski umetak za koronu zamenjen keramičkim koji koristi „vintidž“ emajl za skalu tahimetra.

Modeli iz Speedmaster Chronoscope kolekcije biće dostupni po početnoj ceni od 8.450 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde