TOP 5: Aplikacija sa kojima ćete ostati povezani dok praktikujete socijalno distanciranje

"Designed by Freepik"

U ovom trenutku još uvek je rano reći kada će epidemija novog korona virusa COVID-19 početi da jenjava, što znači da bismo mogli da ostanemo u karantinu do daljeg.

Iako je socijalno distanciranje najbolji način da pomognete u sprečavanju širenja virusa, u samoizolaciji ćete vrlo brzo početi da se osećate usamljeno – naročito kada se ne nazire jasan datum kada će ovoj situaciji doći kraj.

Srećom, život u doba digitalne povezanosti može da olakša tu muku, jer postoji mnoštvo odličnih aplikacija koje vam omogućavaju da održite kontakt sa najbližima, čak i ako ne možete fizički da budete s njima u ovom trenutku.

S obzirom na to da je većina tih aplikacija besplatna i jednostavna za korišćenje na bilo kom uređaju, moći ćete da se povežete sa svojim najdražim osobama na načine na koje to niste radili nikada pre – i sve to ležeći na kauču.

U nastavku su neke od najboljih aplikacija za digitalno druženje kada ste zaglavljeni kod kuće.

Airtime

Airtime je društvena platforma koja vam omogućava da gledate video materijale sa vašim prijateljima dok ćaskate, sve to na jednom ekranu.

Nakon što kreirate sobu i pozovete prijatelje, možete da dodate sadržaj po svom izboru (uključujući YouTube video snimke, pesme sa Soundclouda, serije i filmove pa čak i mimove) i gledate i pričate o njima zajedno sa svojim prijateljima u realnom vremenu.

Netflix Party

Ako vaša omiljena aktivnost u karantinu uključuje provođenje mnogo sati bindžujući omiljene filmove i serije – ali vam nedostaju prijatelji da zajedno gledate sve to – Netflix ima rešenje za vas.

Netflix Party je ekstenzija za Google Chrome koja vam omogućava da sinhronizujrzr svoj nalog sa drugim korisnicima Netflixa, tako da možete da gledate filmove ili serije i pritom koristite funkciju za grupno ćaskanje.

Ova ekstenzija je besplatna ako imate Netflix nalog i Google Chrome pretraživač na svom uređaju.

Zoom

Zoom aplikacija je verovatno najpoznatija po tome što je najbolja stvar za konferencijske video pozive i poslovne sastanke, i predstavlja odličnu opciju za velika okupljanja.

Do 1.000 učesnika u video pozivu i 10.000 gledalaca mogu da učestvuju u istoj sesiji, tako da možete da organizujete koktel žurku ili veče za društvene igre sa bukvalno svim ljudima koje poznajete.

Besplatna je za pozive do 40 minuta, a cene idu do 19,99 dolara mesečno u zavisnosti od toga koliko često koristite aplikaciju.

Houseparty

Houseparty je aplikacija za video pozive koja kreira osećaj malog, intimnog okupljanja sa nekoliko vaših najbližih prijatelja – čak i ako ste udaljeni stotinama kilometara.

Koristeći funkciju za podelu ekrana, do osam ljudi može da ćaska licem-u-lice.
Aplikacija je besplatna i jednostavna za preuzimanje kako za iOS tako i za Android uređaje.

Rave

Odlazak na pravi rejv možda nije predstavljao provod po vašoj meri čak i pre ovih karantinskih dana, ali aplikacija Rave vam omogućava da „partijate“ u pidžami bez plaćanja ulaska u klub ili guranja na prepunom podijumu za igru.

Rave aplikacija je dostupna za iOS i Android korisnike i omogućava vam da u realnom vremenu sa svojim prijateljima sinhronizuete video sadržaje sa aplikacija i sajtova kao što su YouTube, Vimeo, Reddit, Google Drive, Dropbox i Viki i ćaskate preko poruka ili poziva.

Ljubitelji muzike takođe mogu da postanu RaveDJ i prave plejliste za prijatelje sa kojima mogu da uživaju u karaokama ili đuskanju uz omiljene pesme – što je zaista savršen način da se oslobodite viška energije i istovremeno pobedite dosadu koju karantin neminovno nosi.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde