Nubia X je novi Android telefon sa dva ekrana, i nema „notch“

Lako se može reći da su smartfoni postali dosadni i da više nisu interesantni, ali kad pogledate kakvi se uređaji pojavljuju širom sveta, brzo ćete shvatiti da niste u pravu. Najsvežiji primer, podbrend kompanije ZTE po imenu Nubia je izbacio novi telefon koji ima ne jedan, već dva ekrana u punoj veličini.

Ovaj telefon je dobio ime Nubia X, a pored LCD ekrana od 6,26 inča sa rezolucijom od 2.280 x 1.080 sa izuzetno tankim okvirom i bez onog zareza po imenu „notch“, ima i drugi, OLED ekran pozadi sa rezolucijom 1.520 x 720 tačaka.

Primetićete da Nubia X nema prednju kameru – što je jedan od razloga zbog kojih je Nubia uspela da postigne tako velik odnos ekrana i kućišta, a da ne poklekne pred „notch“ trendom. Umesto toga, vi ćete praviti selfije uz pomoć zadnje dual kamere od 16 MP + 24 MP pri čemu vam sekundarni ekran služi da vidite šta slikate.

Ali to nije jedino čemu drugi ekran služi. Može da se koristi i za prikazivanje animiranih slika, na njega mogu da se postave dodatne komande za neke igrice, i omogućava vam da radite šta god poželite sa glavnim ekranom.

Ostale specifikacije modela Nubia X uključuju Qualcomm Snapdragon 845 procesor, bateriju od 3.800 mAh i Android 9.1 Oreo operativni sistem.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde