Nubia X je novi Android telefon sa dva ekrana, i nema „notch“

Lako se može reći da su smartfoni postali dosadni i da više nisu interesantni, ali kad pogledate kakvi se uređaji pojavljuju širom sveta, brzo ćete shvatiti da niste u pravu. Najsvežiji primer, podbrend kompanije ZTE po imenu Nubia je izbacio novi telefon koji ima ne jedan, već dva ekrana u punoj veličini.

Ovaj telefon je dobio ime Nubia X, a pored LCD ekrana od 6,26 inča sa rezolucijom od 2.280 x 1.080 sa izuzetno tankim okvirom i bez onog zareza po imenu „notch“, ima i drugi, OLED ekran pozadi sa rezolucijom 1.520 x 720 tačaka.

Primetićete da Nubia X nema prednju kameru – što je jedan od razloga zbog kojih je Nubia uspela da postigne tako velik odnos ekrana i kućišta, a da ne poklekne pred „notch“ trendom. Umesto toga, vi ćete praviti selfije uz pomoć zadnje dual kamere od 16 MP + 24 MP pri čemu vam sekundarni ekran služi da vidite šta slikate.

Ali to nije jedino čemu drugi ekran služi. Može da se koristi i za prikazivanje animiranih slika, na njega mogu da se postave dodatne komande za neke igrice, i omogućava vam da radite šta god poželite sa glavnim ekranom.

Ostale specifikacije modela Nubia X uključuju Qualcomm Snapdragon 845 procesor, bateriju od 3.800 mAh i Android 9.1 Oreo operativni sistem.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Lako se može reći da su smartfoni postali dosadni i da više nisu interesantni, ali kad pogledate kakvi se uređaji pojavljuju širom sveta, brzo ćete shvatiti da niste u pravu. Najsvežiji primer, podbrend kompanije ZTE po imenu Nubia je izbacio novi telefon koji ima ne jedan, već dva ekrana u punoj veličini. Ovaj telefon je dobio ime Nubia X, a pored LCD ekrana od 6,26 inča sa rezolucijom od 2.280 x 1.080 sa izuzetno tankim okvirom i bez onog zareza po imenu „notch“, ima i drugi, OLED ekran pozadi sa rezolucijom 1.520 x 720 tačaka. Primetićete da Nubia X nema prednju kameru – što je jedan od razloga zbog kojih je Nubia uspela da postigne tako velik odnos ekrana i kućišta, a da ne poklekne pred „notch“ trendom. Umesto toga, vi ćete praviti selfije uz pomoć zadnje dual kamere od 16 MP + 24 MP pri čemu vam sekundarni ekran služi da vidite šta slikate. Ali to nije jedino čemu drugi ekran služi. Može da se koristi i za prikazivanje animiranih slika, na njega mogu da se postave dodatne komande za neke igrice, i omogućava vam da radite šta god poželite sa glavnim ekranom. Ostale specifikacije modela Nubia X uključuju Qualcomm Snapdragon 845 procesor, bateriju od 3.800 mAh i Android 9.1 Oreo operativni sistem.