Pametna vrata za kućne ljubimce

Možda već imate vratanca na ulaznim vratima koja omogućavaju prolaz vašoj mački ili psu, ali to verovatno znači da vaši krzneni drugari moraju da nose neku vrstu „ključa“ na ogrlici kako bi ih sistem prepoznao i otvorio vrata za ljubimce. A ti ključevi znaju da budu prilično glomazni.

Petvation vratanca se instaliraju na jedna od glavnih izlaznih vrata kuće. Iznad njih se nalazi infracrvena kamera sa obe strane vrata, a sočiva koja pokrivaju ugao od 120 stepeni omogućavaju široko vidno polje za nadzor aktivnosti ispred vrata dok integrisana noćna svetla omogućavaju korišćenje danju i noću.

Veštačka inteligencija upravlja algoritmima za prepoznavanje životinjskih lica u oflajn modu, a programeri su znali da prepoznavanje i autorizacija životinjskih lica predstavljaju mnogo veći izazov nego što je to slučaj sa ljudima, i zato su koristili tehnologiju za prepoznavanje životinja koja koristi više slika i skenira celo telo. I zaista, tim programera je za sada uspeo da omogući sistemu da prepozna da li pred vratima stoji mačka ili pas i čeka da uđe unutra, ali i dalje rade na finom podešavanju sistema kako bi mogao da prepoznaje svaku pojedinačnu životinju. Očekuje se da će veštačka inteligencija i algoritmi vremenom konstantno napredovati i razvijati sve veću preciznost.

A pored prepoznavanja pasa i mačaka, sistem takođe može da prepozna raznorazne živuljke, od rakuna do pataka, lisica i zmija, tako da će ulazna vrata ostati čvrsto zatvorena za neželjene goste.

Kada porodični pas ili mačka priđu vratima, Petvation sistem ih identifikuje i odobri prolaz a motorna klizna vrata se potom otvaraju i omogućavaju prolaz ljubimcu a zatim se i zatvaraju i onemogućavaju prolaz bilo kojoj drugoj životinji iza njega.

Aplikacija se takođe koristi za podešavanje postavki i upravljanje, uključujući postavljanje vremena za boravak napolju, davanje autorizacije određenim ljubimcima i praćenje dolazaka i odlazaka vaših krznenih ljubimaca. Vrata takođe možete otvoriti ili zatvoriti daljinskim putem preko aplikacijepa

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde