Na petogodišnjicu brenda, predstavljen potpuno električni SUV kupe

CUPRA je predstavila sledeću fazu svoje evolucije na  događaju u Berlinu, neposredno uoči vikenda Formule E. Ove godine brend obeležava svoju petu godišnjicu. Pored noviteta za svoj virtuelni svet, CUPRA je upriličila i svetsku premijeru svog prvog potpuno električnog SUV kupea, CUPRA Tavascan, koji će biti lansiran 2024. godine.

CUPRA Tavascan je prvi heroj nove ere za ovaj smeli brend. Direktno izveden iz prototipa automobila Tavascan predstavljenog na Salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, gde je predstavljen kao „san brenda“, on na tržište donosi snažnu i jedinstvenu viziju potpuno električne budućnosti.

„Put brenda ka elektrifikaciji predstavlja nezaustavljiv impuls – srž svega onoga što radimo. CUPRA je u procesu transformacije u potpuno električni brend do 2030. godine. Mnogi čisto racionalni električni automobili dolaze na tržište. To nije ono što CUPRA predstavlja,“ rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor brenda CUPRA. „2019. godine imali smo zamisao da potpuno promenimo koncept elektrifikacije: želeli smo da pokažemo svetu da električni automobili mogu biti seksi i zabavni, sa sjajnim dizajnom, pritom pružajući jedinstveni sportski doživljaj. Tada je to bio samo san. Sada, sa modelom CUPRA Tavascan, naš san se ostvario.“

Prednji deo CUPRA Tavascan-a predstavlja novu generaciju automobila sa impozantnim i misterioznim izgledom sa bogatim detaljima. Fokalna tačka su farovi u obliku oka sa tri trougla. Ovi osvetljeni trouglovi su praćeni naprednim funkcijama osvetljenja, poput Matrix beam-a.  Izgled je dodatno obogaćen osvetljenim CUPRA logom koji ponosno ukrašava haubu sa svojim duboko oblikovanim površinama. Na dnu vozila, linije se prelivaju u usisnike vazduha, dodajući praktičnu funkciju konačnom dizajnu, usmeravajući vazduh unutra radi poboljšanja termalnih karakteristika ovog potpuno električnog kupe terenaca.

Glavna karakteristika koja obezbeđuje zaista nekonvencionalan dizajn je centralna kičma, strukturalni centralni deo koji podržava celokupan enterijer i pomaže u definisanju karaktera svih pokretnih elemenata.

Kičma unutrašnjosti spaja telo konzole sa instrument tablom CUPRA Tavascan-a; izvajana, strukturalna, arhitektonska karakteristika koja pruža osećaj lakoće. Osećaj se proširuje kada sednete na vozačko sedište iza CUPRA upravljača, prve tačke dodira sa potpuno električnim kupe terenacom.  Sedišta dodaju teksturu unutrašnjosti sa izborom održivih materijala; tekstil – sa do 90% recikliranog poliestera – ili mikrovlakna – sa do 50% recikliranih mikrovlakana. CUPRA Tavascan koristi savršenu kombinaciju najnovije tehnologije i revolucionarnog stila. Njegov plutajući 15-inčni centralni ekran sistema za informacije i zabavu – najveći do sada u CUPRA modelu – predstavlja fokus digitalnog pristupa CUPRA Tavascan-a, usmerenog prema vozaču.

CUPRA Tavascan je dizajniran i razvijen je u Barseloni,  a biće proizvođen u fabrici Anhui grupe Volkswagen u Kini, najmodernijem svetskom centru za električnu mobilnost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde