Fiatov novi Google automobil vam omogućava da pričate sa svojim autom na daljinu

Fiat je nedavno predstavio novu posebnu porodicu Fiat 500 „Hey Google“ vozila koja koriste Google Asistenta koji omogućava vlasnicima da komuniciraju sa svojim automobilima na daljinu i koja imaju Google logoe i dizajnerske karakteristike spolja i iznutra.

Tri modela, Fiat 500, krosover 500X i svestrani 500L prepuni su Google tehnologije.

Oni na komandnoj tabli imaju ekran dijagonale 7 inča osetljiv na dodir sa integrisanim Google Asistentom. To omogućava korisnicima da se povežu sa instrument tablom u vozilu preko virtuelnog asistenta kompanije Google koji se nalazi na njihovim smartfonima ili preko Google Nest Hub uređaja.

U kompanijama Fiat i Google kažu da vozači ovih novih automobila mogu čak i da komuniciraju sa svojim vozilima na daljinu.

Gde god se nalazili, makar i sedeli kod kuće na kauču, samo izgovorite reči „Hej Google, pitaj moj Fiat…“ kako biste saznali, na primer, gde je auto parkiran, koliko goriva imate u rezervoaru, gde je najbliži ovlašćeni servis, koliko kilometara ste prešli taj dan.

U kompaniji naglašavaju vozači mogu čak i da zamole Google Asistenta da pita njihov auto da li su zaključana sva vrata i prtljažnik, ukoliko misle da su možda zaboravili da to urade.

Pored tehnologije koja im je zajednička, svi Fiat 500 „Hey Google“ automobili imaju i male, okrugle „Hey Google“ logoe sa obe strane vozila, tik ispred bočnih retrovizora, kao i druge elemente koji su ukrašeni logoom ili bojama brenda Google.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde