SHANE je paralelan elektromobil na dva točka, kreiran od strane osobe koja je izmislila hoverbord

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen. Zašto? Zato što je Chen izumio automobil koji se vozi na dva točka. Međutim, za razliku od motocikala koji imaju točkove duž iste putanje, točkovi Chenovog najnovijeg izuma su paralelni jedan s drugim što nekako čini ogroman hoverbord koji je Shane izumio pre nekoliko godina.

SHANE Elektromobilni Koncept

Shane Chen ima ugledan popis izuma, koji se kreće od hoverborda koji je kopiran širom sveta, do Solovila i Aquaskippera – samo da nabrojim neke. Ali, nemojte se prevariti. Chenov najnoviji izum, nazvan SHANE, nije prevoz za poslednju milju ili gradska šatl, to je potpuno vozilo, koncept paralelnog dvotočkaškog elektromobila koji se pridržava zakona fizike.

Biće to prvi koncept dvotočkaškog automobila koji je praktičan i efikasan za svakodnevnu urbano i auto-putnu upotrebu. SHANE nudi novi nivo stabilnosti, okretnosti i energetske efikasnosti. Postiže savršenu ravnotežu automatskim podešavanjem točkova u skladu s kretanjem vozila, omogućavajući bezbedno putovanje velikom brzinom.

Ključne karakteristike uključuju stabilnost putem promene centra gravitacije, poboljšanu okretnost uz pomoć upravljanja brzinom dvotočkaša i energetsku efikasnost uz pomoć velikih točkova i regenerativnih amortizera s unutrašnjim punjačem baterija.

Za sada, SHANE ostaje koncept, ali ako ste zainteresovani za licenciranje ili postajanje deo ostvarivanja SHANE-a kao stvarnosti, možete saznati više na Inventist.com.

SHANE Elektromobilni Koncept

Hovertrax II Električni Transporter

U vezi s tim, Shane Chen je predstavio novopatentirani hoverbord, nazvan Hovertrax II. Za neupućene, takozvani hoverbord koji je izvorno izumio Chen nazvan je Hovertrax.

Za razliku od originalnog hoverborda, ovaj novi hoverbord obezbeđuje povećanu stabilnost na grubljim površinama van ulica i trotoara, plus zbog toga što nije na dva točka, možete stajati na njemu čak i kada je isključena struja.

Tačno. Hovertrax II NIJE dvotočkaš. Zapravo, izgleda kao tenk zahvaljujući točkovima nalik na tenkovske trake koji imaju tri točka po traci.

Ne zna se mnogo o nasledniku ovog hoverborda, ali znamo da meri 40 sa 20 centimetara, teži 3,6 kilograma i ima domet od 6,4 kilometara.

Hovertrax II Električni Transporter

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Nosač skija u zimskom periodu

Nosač Chuck Bucket za skije je bez ikakvih dodataka, ali upravo to ga čini posebno prijateljskim...

Top 5 snowboard daske za početnike...

Nećemo to ulepšavati, ali vaši prvi dani na snoubordu će biti mešavina padova, klizanja i modrica....

Top 5 satova spremnih za skijanje

Postoje pametni satovi s aplikacijama koji mogu pratiti vaše rute, vožnje i visine tokom jednog dana...

Garmin najavljuje veliko ažuriranje za vaš...

Jedna od najinteresantnijih novih funkcija koje će stići na vaš zglob u narednim danima je praćenje...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj apsolutne lepote. Na tržištu danas nema drugog luksuznog ručnog sata...

Brellum Pilot GMT LE.3: Čisto zelena...

Pored svojih različitih modela iz osnovne kolekcije, švajcarski nezavisni brend Brellum takođe proizvodi nekoliko limitiranih serija...

Bremont postaje skriven sa modelom MBIII...

Bremont ažurira svoj model MIII sa novom verzijom u potpuno crnoj završnoj obradi. MBIII Stealth Limited...

Actros u ulozi džinovskog usisivača

Kada je reč o kamionima Mercedes-Benz, mogu se prilagoditi bilo kojoj upotrebi ili misiji, uključujući vozila...

Toyota Yaris Cross dizajniran od strane...

Toyota ojačava svaki ključni aspekt popularnog modela Yaris Cross, nastavljajući tradiciju kvaliteta koji su kompaktnom SUV-u,...

Ekskluzivno uživanje 365 dana – Mercedes-Benz...

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sedišta....